Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђачка компанија из Ниша "кафеним папиром" осваја Србију

rssBookmark and Share

19.05.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Папир са изгледом пергамента и мирисом кафе јединствен је производ ученичке компаније „Вектор Студио“ из Економске школе у Нишу која већ две године осваја прва места на регионалним такмичењима.

Чланови успешне ђачке компаније, Фото: Блиц-Б.Јанчковић
Чланови успешне ђачке компаније, Фото: Блиц-Б.Јанчковић

- Сваки наш папир је јединствен, ручно се обрађује, а и сваки производ изазива другачију емоцију. Настојимо да смањимо виртуелну комуникацију и поново подстакнемо реално стварање и чување емоција. Идеја о кафеном папиру је настала случајно, класичним просипањем кафе. После две године усавршавања изнедрен је уникатни производ. Мирис кафе је пријатан, софистициран и топао, а истовремено и доминантан и бритак. Не оставља никога равнодушним. На нашем тржишту не постоји ништа сличн - прича Јован Брацановић, „финансијски директор“ у ђачком предузећу.

Кафени папир. Фото: Блиц-Б.Ј.

Он објашњава да су током пословања увели још два нова мириса - ваниле и лешника. 

- Од кафеог папира правимо честитке, кутијице из посебне линије производа „отвори кутију као што отвараш душу“, визит карте, али и јединствене енциклопедије „Пут императора“, „Светородна лоза Немањића“ и „Председници САД“ (на српском и енглеском језику). Иако је наш папир постао бренд, цене су изузетно повољне и приступачне свачијем џепу - каже Брацановић.

 Ученичка компанија основана је октобра 2013. године, резултати не изостају, како у привредном свету, тако и на такмичењима. 
 
- Компанија се бави дизајном, монтажом, издаваштвом, омладинским едуковањем и производњом, али и вршњачким едукацијама. Заинтересоване основце и средњошколце учимо о почетним правилима предузетничког пословања, упућујемо их у наш производни процес и преносимо наше искуство са такмичења, едукација и пословања - каже Брацановић.

Коментара: 0


#   производња   ученици   економска школа   Вектор студио   папир
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима