Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан Треће бригаде копнене војске - примопредајa дужности команданта јединице

rssBookmark and Share

Ниш 05.10.2018. Зоран Миладиновић

У нишкој касарни „ Књаз Михаило“ данас је одржана свечаност поводом Дана Треће бригаде копнене војске и примопредаје дужности команданта ове јединице.

Дан Треће бригаде копнене војске - примопредајa дужности команданта јединице

У нишкој касарни „Књаз Михаило“ данас је одржана свечаност поводом Дана Треће бригаде копнене војске и примопредаје дужности команданта ове јединице између досадашњег команданта бригадног генерала Предрага Грбића и новог команданта пуковника Слађана Стаменковића. 

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, претходни команданти Треће бригаде генерал-мајори Желимир Глишовић и Миле Јелић, начелници и представници Нишавског, Топличког и Пиротског управног округа, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, председници и представници општина, секције Клуба генерала и адмирала Ниш, УВП Србије, УПП Србије, ОРВС, представници СПЦ, МУП-а, Црвеног крста Ниш и образовних институција.

Досадашњи командант Треће бригаде бригадни генерал Предраг Грбић је подсетио на славни историјат Другог пешадијског пука „Књаз Михаило“, познатијег као „гвоздени“, чије традиције следе припадници Треће бригаде. 

-У години која је за нама успешно смо реализовали бројне задатке попут вежби и гађања са врлодобрим и одличним оценама, чета и вод за заштиту снага били су ангажовани у мисији УНИФИЛ у Либану, док је инжињерија Треће бригаде пружила помоћ Нишу, Прокупљу и Куршумлији - рекао је генерал Грбић, наглашавајући да су одлични резултати плод стабилног командовања, врлодобре обучености, високог професионализма и максималног ангажовања сваког појединца бригаде. 

Поводом дана Треће бригаде награђени су и похваљени истакнути припадници тог војног колектива, док је вредно признање за најбољу јединицу бригаде припало артиљеријско-ракетној батерији 35. артиљеријско-ракетног дивизиона за ПВД којом командује капетан Милан Вељковић, пошто је ова батерија била најбоља у Војсци Србије на гађању артиљеријско-ракетних јединица за противваздушна дејства. 

Командант Копнене војске генерал-мајор Милосав Симовић је у свом говору одао признање досадашњем команданту Треће бригаде бригадном генералу Предрагу Грбићу  на успешном двогодишњем командовању бригадом и нагласио да је генерал Грбић трупни официр који је прошао све дужности од командира вода до команданта бригаде, укључујући и оперативно-штабне дужности на оперативном нивоу. 

-Честитам генералу Грбићу на успешном командовању Трећом бригадом и захваљујем му се на жељи, раду и труду да ова јединица успешно изврши све задатке и буде на путу струке, родољубља, патриотизма и гвозденог пука - нагласио је генерал Симовић, док је новом команданту пуковнику Слађану Стаменковићу пожелео да све задатке успешно изврши на добробит Треће бригаде, Копнене војске, Војске Србије и наше отаџбине Србије.

Бригадни генерал Предраг Грбић и пуковник Слађан Стаменковић су извршили примопредају дужности команданта Треће бригаде, а том приликом је генерал Грбић подвукао да му је била част да ради са припадницима Треће бригаде, док је пуковник Слађан Стаменковић истакао да је свестан одговорности и обавеза које га очекују и да ће учинити све да оперативне способности јединице јачају“. 

У оквиру обележавања Дана Треће бригаде организован је и тактичко-технички збор који су обишли бројни грађани и ученици основних и средњих школа, док је Војни фолклорни насамбл „Шајкача“ извео атрактиван програм.

Коментара: 0


#   Ниш   Милан Вељковић   Дарко Булатовић   Милосав Симовић   касарна Књаз Михаило   Миле Јелић   Желимир Глишовић   Команда копнене војске Србије   Књаз Михаило   Трећа бригада Копнене војске   Предраг Грбић   Слађан Стаменковић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима