Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дејановићева: Кандидатура до краја године

Bookmark and Share

02.09.2011. Аutor : Stefan Radović

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изразила је очекивање да ће до краја године држава стећи статус кандидата, као и да ће бити познат датум за почетак преговора за улазак у ЕУ.

Дејановићева: Кандидатура до краја године

-Очекујем да појединачни догађаји неће бацити сенку на све оно што је Србија учинила у испуњавању бриселских услова и да ћемо добити статус кандидата до краја године, а волела бих да до тада буде познат и датум отпочињања преговора за улазак Србије у ЕУ", изјавила је Дејановићева.

Према њеним речима, сада све зависи да ли ће ЕУ имати за Србију исте објективне аршине, као што је имала према другим кандидатима.

-Ако за Србију аршини буду објективни као и за друге, а Лисабонски споразум нам је дао ту могућност, онда су кандидатура и датум отпочињања преговора објективна реалност", додала је Дејановићева.

Она је оценила да је Србија је далеко одмакла када је у питању испуњавање услова за улазак у ЕУ, наводећи као пример сарадњу са Хашким трибуналом, законодавну активност и започете реформе, "које су одмакле далеко више него код неких других земаља када су постајале кандидати ЕУ".


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима