Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЕКАН: Нисам утајио порез!

rssBookmark and Share

22.01.2013. СР

Продекан за финансије Медицинског факултета у Нишу проф. др Милан Вишњић рекао је да није утајио порез и да су све исплате запосленима рађене према одлукама Министарства финансија, Министрства просвете, Универзитета у Нишу и органа факултета.

ДЕКАН: Нисам утајио порез!
Демантујући писање медија да је утајио порез од 2,5 милиона евра у периоду од 2007. до краја октобра 2011, Вишњић је новинарима рекао да су исплате извршене на основу мишљења наведених министарстава и одлуке Сената Универзитета у Нишу где се наводи “да се наставницима и сарадницима, који су учесници у изради пројеката накнада исплаћује према уговору о ауторском делу, док би се особљу за техничку подршку накнада исплаћивала према уговору о делу”.

Према мишљењу инспектора Пореске управе, напоменуо је Вишњић, обрачун пореза требало је обрачунавати као на исплату плате чиме није уважено мишљење надлежних министарстава нити одлука Сената.

Вишњић је казао да су све исплате извршене из средстава факултета, а не на терет буџета, као и да су исте инструкције министарстава и универзитета прослеђене и другим факултетима.

Вишњић се запитао зашто само исплате на нишком Медицинском факултету нису, према мишљењу инспектора, у складу са прописима, а на другим факултетима јесу.

Он је најавио приговор на извештај Пореске управе и додао да за све наводе факултет поседује одговарајућа документа.

Вишњић, који је раније обављао дужност декана Медицинског факултета у више мандата и који је оптуживан за запосљавање рођака што он није демантовао, рекао је да ће ангажовати тим београдских адвоката и да ће размислити о даљим корацима због, како је навео, изношења неистина у јавности.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима