Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дом здравља продаје злато да би исплатио запослене

rssBookmark and Share

19.04.2013. Autor: AG.

Стоматолози и техничари чекају на продају златних полугица да би добили плате.

Дом здравља продаје злато да би исплатио запослене

Дом здравља у Пироту је објавио оглас о продаји полугице од злата тешке 341,52 грама како би решио проблеме зарада за поједине стоматологе и техничаре.

Реч је о полугици насталој топљенем злата које је раније било купљено као стоматолошки материјал, али је остало неискоришћено. Дом здравља има 34 уговорених стоматолога и техничара и 14 неуговорених.

Продаја злата је једна од три мере које спроводи Дом здравља како би решио проблем 14 стоматолога и техничара чија плата није уговорена код Фонда здравственог осигурања, већ морају сами да је зараде.

Директорка Дома здравља Весна Јанковић рекла да је после издвајања из Здравственог центра Пирот, њена установа од 1. јула 2011. самостална.

- По деобном билансу добили смо стоматолошко злато које потиче од раније коришћеног злата за израду навлака за зубе и мостове. То злато датира из осамдесетих година. То смо наследили у облику делимично поломљених круна и мостова. Мислим да је то паметан менаџерски потез. На седници Управног одбора донели смо одлуку о продаји злата по цена злата на берзи - изјавила је она.

Јанковићева је додала да од продаје злата очекују милион динара.

- Проблеми у финансирању Стоматолошке службе датирају од 1. јануара 2006. године када је изменом Закона о здравственој заштити и осигурању известан број стоматолога остао неуговорен код Фонда здравственог осигурања - рекла је Јанковићева.

Коментара: 0


#   Дом здравља   дом
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима