Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драгица Николић тражила залихе крви за случај атентата док дели пакетиће

rssBookmark and Share

Лебане 28.12.2014. Курир

Драгица Николић, супруга шефа државе Томислава Николића, баш се уживела у улогу прве даме, пошто је захтевала специјалан третман као да је енглеска краљица Елизабета, Барак Обама или Владимир Путин.

Драгица Николић тражила залихе крви за случај атентата док дели пакетиће

Николићка је, наиме, како Курир пише, тражила од општинских власти у Лебану да обезбеде санитет с дозом њене крвне групе за случај да неко на њу изврши атентат (?!).

Локална власт се потрудила да испуни жеље првој дами, те је крв допремљена из лесковачког Дома здравља.

Захтев је апсурднији ако се има у виду да прва дама није ишла у, рецимо, Авганистан, већ у 298 километара од Београда удаљено српско Лебане, како би у име своје фондације поделила новогодишње пакетиће деци из социјално угрожених породица.

Дежурао и лекар

Председник општине Лебане Горан Јањић, иначе бивши директор Дома здравља у том месту, потврђује да је санитет био обезбеђен током посете прве даме.

- Урадили смо то по налогу Фондације. Обезбедили смо санитет с дозом крвне групе госпође Николић. Пошто ми у лебанској болници немамо трансфузиолошко одељење, крв смо допремили из Дома здравља у Лесковцу. У санитету, који има ЕКГ и апарат за реанимацију, дежурао је један лекар. Срећом, није било потребе за његовом интервенцијом - прича за Курир Јањић и додаје да се прва дама задржала око сат и по времена:

- Дошла је око 10.30 ујутру у пратњи људи из протокола, који су нам објашњавали где ко да седне, стане. Прво је поразговарала с нама, а онда се дружила с децом око пола сата, поделила пакетиће и око 11.30-12.00 сати отишла. Међу најсиромашнијим смо општинама и захвални смо на њеној пажњи.

Фешта о нашем трошку

Марко Ницовић, члан Светске асоцијације шефова полиција, тврди да је реч о класичној злоупотреби државних ресурса:

- Одакле право приватној фондацији да тражи државни санитет?! Драгица као да је Обама, па је још и престрављена да ће у Лебану да је нападну талибани. Праве фешту о нашем трошку. У свету су супруге шефова држава познате по скромности и алтруизму.

Ни у Фондацији ни у Председништву јуче нису хтели да коментаришу овај испад прве даме.

Злоупотреба
ДРАГИЦА НЕМА ПРАВО НА МЕДИЦИНСКУ ПРАТЊУ

Ницовић објашњава да председник државе и премијер имају право на пратњу квалификованог медицинског особља ако иду кроз ризичне зоне, али у иностранству. Понекад се у истим случајевима то може одобрити и министрима одбране или полиције:- Нигде у свету, али нигде није пракса да такав третман имају чланови породице.

 


#   Драгица Николић     Лебане   Томислав Николић   крв   социјално угрожени   страх   председник општине   Горан Јањић   Владимир Путин   атентат
@dragicanikolich @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима