Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дуплирани рачуни за скупљање смећа

rssBookmark and Share

Прокупље 14.03.2011. Бета

Аустријска фирма "Пор Вернер и Вевбер" испоставила је "астрономске рачуне" домаћинствима у Прокупљу за одношење ђубрета.

Дуплирани рачуни за скупљање смећа
Фирма на основу уговора са општином Прокупље од 1. фебруара скупља смеће у општини Прокупље и одлаже га на лесковачкој депонији.

Председник општине Прокупље Милан Арсовић који је био на челу преговарачког тима са том фирмом изразио је на данашњој седници локалног парламента запрепашћење због превисоких рачуна за смеће, али је навео да је у питању грешка администрације.

"Разговарао сам са представницима те аустријске фирме и закључио да су се они држали договора да цене за чистоћу у новом предузећу "Вернер-Прокупље" порасту за 10 одсто, што у просеку по домаћинству то износи око 200 динара", казао је Арсовић.

Он је објаснио да је целу забуну направила админисрација јавног комуналног предузећа Чистоћа, која је на већ повећане цене одношења и депоновања смећа, у децембру прошле године урачунала и ново повећење од 10 одсто.

Тако су грађанима стигли дуплирани рачуни па су власницима кућа и станова од 100 квадрата стигли рачуни за смеће од преко 600 динара.

На данашњој седници Скупштине председник општине Асовић је због те грешке запретио сменом директору Вернера-Прокупље Славиши Станковићу.



#   Прокупље   Милан Арсовић   рачуни   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима