Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Епидемиолошка ситуација се погоршава, у среду заседа Кризни штаб

Bookmark and Share

27.07.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

У среду ће бити одржана седница Кризног штаба за борбу против коронавируса.

Епидемиолошка ситуација се погоршава, у среду заседа Кризни штаб

 Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже за РТС да је тренутна епидемијска ситуација у Србији комплексна и да за месец дана може бити забрињавајућа. Поручује да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен. Објаснио је за које грађане се препоручује трећа доза вакцине, али и истакао да сви могу да се јаве и приме трећу дозу.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истиче да је епидемиолошка ситуација погоршана и да ће се и даље погоршавати, као и да очекује да ће током ове недеље број новозаражених на дневном ниову прећи број од 300.

Наводи да ће у наредном периоду сигурно доћи и до четвороцифреног броја новозаражених на дневном нивоу, да је сада хоспитализовано око 300 особа, али да не очекује притисак на здравствени систем као што је био када смо имали више од 9.000 хоспитализованих.

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да се темпо ширења коронавируса убрзао у неким земљама, па тако према подацима заснованим на извештајима националних агенција Грчка и Кипар имају највећу стопу заразе од почетка пандемије, док Шпанија и Португал региструју највећи број инфекција идентификован у последњих шест месеци, пише Тас.


#   епидемија   кризни штаб   Коронавирус   Предраг Кон   ковид вакцина   Мирсад Ђерлак др
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима