Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕПС: Рачуни за јануар биће...

rssBookmark and Share

08.02.2014. Танјуг

Након хаоса у децембру са рачунима за струју ЕПС издао ново скандалозно саопштење

ЕПС: Рачуни за јануар биће...

Очитавање струјомера завршава се данас, а директор предузећа ЕПС Снабдевање Жељко Марковић не очекује проблеме са јануарским рачунима за електричну енергију.

"Ово очитавање је и ванредно контролисано. Радници електродистрибуција који раде на другим пословима су у једном делу радног времена пребачени на контролу очитавања", казао је Марковић.

Он је нагласио и да су се у ЕПС-у трудили да бројила десетак одсто купаца, по методи случајног узорка, буду поново преконтролисана, па су у оквиру суперконтроле струјомери још једном очитани.

Марковић је подсетио да је стигло 47.000 рекламација на децембарске рачуне за струју, све су обрађене и око 50 одсто притужби је уважено. Одређени број грађана је, како је навео, беспотребно рекламирао рачун, јер је утврђено да није било никаквих проблема.

Комисија која је формирана да провери исправност децембарских рачуна за струју и испита притужбе на квалитет гаса, ускоро би требало да саопшти због чега су рачуни за струју били увећани.

Очитавање мерних уређаја за утрошену електричну енергију у јануару почело је првог фебруара, а купци, као и до сада, имају могућност да сами запишу датум очитавања, стање више и ниже тарифе, а када им стигне рачун могу да упореде те податке и увере се у тачност очитавања.

 


#   струја   ЕПС   рачуни   ЕПС Снабдевање
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима