Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Горан Цветановић: Зашто сам боравио у Шведској?

rssBookmark and Share

Лесковац 19.09.2015. Лесковац.РС

Краљевина Шведска је заинтересована да инвестира у Србији, али је неопходно да ми имамо добре пројекте, како бисмо на адекватан начин представили и Лесковац и Србију

Горан Цветановић: Зашто сам боравио у Шведској?

Представник Лесковца није случајо изабран за пут у Шведску, јер овај град предњачи када је реч о изграђености инфрастуктуре потребне страним инвеститорима – Водосистем „Барје“, санитарна депонија и фабрка за пречишћавање отпадних вода, сигнал су инвеститорима да је ово погодно место за улагање.

Ово је истакао градоначелник Лесковца Горан Цветановић поводом питања зашто је боравио у Шведској протеклих дана и додао да је у ову земљу путовао „у склопу делегације Министарства пољопривреде и заштите животне средине“.

Ова делегација, где је Цветановић био једини представник локалне самоуправе, са партнерима из Шведске разговарала је на тему унапређења односа две земље у области пољопрвреде и екологије, објаснио је данас новинарима.

Краљевина Шведска је заинтересована да инвестира у Србији, али је неопходно да ми имамо добре пројекте, како бисмо на адекватан начин представили и Лесковац и Србију, рекао је Цветановић.

Краљевина Шведска ће за пројекте из области пољопривреде и заштите животне средине издавајти три милиона евра годишње на нивоу Србије , додао је он – преноси агенција ЈУГпресс.


#   Лесковац   Горан Цветановић   екологија   пољопривреда   депонија   Шведска   пречишћавање
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима