Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

3.000 цигарета за "личну" употребу

rssBookmark and Share

Градина 20.10.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници свакодневно стају на пут тзв. „мрављем шверцу“, односно путницима који у личном пртљагу кријумчаре мање количине робе, најчешће цигарета. Обично се ради о онима који покушавају да их илегално пренесу до земаља Западне Европе где је њихова цена знатно виша у односу на балкански регион.

3.000 цигарета за "личну" употребу

Тако је 17. октобра 2020. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречен покушај кријумчарења 3.000 комада различитих цигарета.

Прекршај је откривен када је за контролу на улазу у земљу пристигао путнички комби бугарских регистарских ознака са троје путника.

На питање да ли имају нешто за пријављивање троје бугарских држављана су рекли да осим личног пртљага имају и по два бокса цигарета, што превазилази количину од 50 цигарета колико се без пријављивања сме унети у Србију.

Убрзо је утврђено да то није било све. Детаљном контролом је у кесама код предњих седишта пронађено девет боксова, а потом у једном од кофера у пртљажнику, још дванаест боксова цигарета „марлборо“, „давидов“, „данхил“ и „парламент“.

Коментара: 0


#   цигарете   Градина   царина   Гранични прелаз   шверц цигарета
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима