Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

800 биљака марихуане - акција полиције на југу Србије

rssBookmark and Share

Ниш 25.05.2022. Јужна Србија Инфо

Полиција је ухапсила две особе из Ниша, а једну из Владичиног Хана, који се сумњиче да су као чланови криминалне групе, продавали наркотике на територијама Ниша, Сокобање и Прокупља.

800 биљака марихуане - акција полиције на југу Србије

Радом припадника МУП-а, УКП и ПУ у Нишу, Зајечару, Прокупљу и Врању, а у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, ухапшени су Д. В. (1996) и Д. С. (1998) из Ниша, као и А. В. (1997) из Владичиног Хана, који се сумњиче да су као чланови криминалне групе, продавали наркотике на територијама Ниша, Сокобање и Прокупља, као и да су у јануару двема особама у Сокобањи, које су тада и ухапшене, продали 9,8 килограма марихуане која је од њих и одузета.

У претресу куће А. В. у Владичином Хану, полиција је јуче пронашла импровизовану лабораторију за вештачки узгој марихуане са опремом, расад са око 880 биљака канабиса у саксијама и чашама који су, како се сумња, тројица ухапшених ту узгајали. 

Такође, нађени су и препарати за узгајање, прехрану и заштиту биљака, четири лампе, два вентилатора, две вагице за прецизно мерење, осам пакета са око 100 грама марихуане, као и мања количина таблете са листе психоактивних супстанци.

У стану Д. В, који се сумњичи да је организатор ове групе, пронађен је новац у разним апоенима који је, како се сумња, стечен продајом наркотика, мрвилица и мања количину марихуане, а код Д. С. таблете са листе психоактивних супстанци.

Из стана тридесетседмогодишњег мушкарца, одузето је око 40 грама марихуане за коју се сумња да је набављена од ове криминалне групе, као и да је била намењена даљој продаји.

Код осамнаестогодишњакиње је пронађена мања количину марихуане, а код двадестогодишњег мушкарца мања количина марихуане, кокаина, као и вагица за прецизно мерење.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Д. В, А. В. и Д. С је одређено задржавање до 48 часова због постојања основа сумње да су извршили кривично део неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Такође, полиција ће против тридесетседмогодишњег мушкарца, осумњиченог за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и једне осамнаестогодишњакиње и двадесетогодишњака, осумњичених за неовлашћено држање опојних дрога, поднети кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   Владичин Хан   МУП РС   марихуана   ПУ Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима