Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бака секиром треснула пљачкаше, а затим побегла кроз прозор

rssBookmark and Share

Алексинац 30.10.2014. Алексинац.Нет, ЈСИ

Старица (82) из околине Алекинца, коју су у ноћи између 28. и 29.октобра опљачкала тројица разбојника са фантомкама а потом је оставили закључану у кући, спасила се бекством кроз прозор собе.

илустрација
илустрација

Како преноси Телеграф, разбојници су у ноћи између четвртка и петка, упали у кућу баке, развалили врата и напали је. Старица је на напад узвратила и једног од разбојника ударила држалицом секире. Они су је савладали и закључали у другу собу, извршили преметачину, али су нашли само петсто динара које су украли.

- Разбојници су жени нанели срећом само лаке повреде по телу. Има и подливе по лицу и потрес мозга. Пребачена је на Неурохирургију одакле је враћена на опоравак у болницу у Алексинцу. Полиција је идентификовала пунолетног разбојника З.Т. и задржала га, док друга двојица имају 14 и 15 година. Иако се испрва сматрало да су украли 33.000 динара, утврђено је да су украли само 500 динара и секиру којом их је баба треснула у самоодбрани - каже саговорник за Блиц.
 
Бака је изашла кроз прозор куће и отрчала до комшија који су позвали полицију. Жена је због шока и година, задржана у алексиначкој болници.

Разбојници су закључали врата и побегли из куће, али је домишљата бака након што је свануло, успела да избаци столицу кроз прозор собе, а потом да и сама изађе и оде код комшије који је позвао полицију.

- Разбојници су скинули све осигураче на кући и потом обили рајбер на вратима и ушли у кућу око 23 часа. Жена их је чула и устала. Они су се прво представили као полиција након чега су су почели да је туку тражећи да им да новац. Она је покушала да се одбрани, ударивши једног од нападача држаљама секире, али су је ипак савладали и зкључали у једну собу, каже извор Блица.

Иако се сумњало да је украдено 33.000 динара, колико је бака имала у кући, установљено је да их разбојници нису нашли.

 

Полиција је утврдила да је З. Т, осим петсто динара, са собом понео и секирицу којом га је баба млатнула. З.Т. је задржан у полицији до 48 часова након чега ће бити спроведен надлежном тужилаштву у Нишу.

 


#   Алексинац   полиција   хапшење   пљачка   насиље   старица   секира
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима