Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шеф обезбеђења организовао пљачку фабрике у којој ради, отац и син крали

rssBookmark and Share

Сурдулица 20.12.2014. Јужна Србија Инфо / Блиц

Сурдуличка полиција је притворила Слађана М. - Сурчу (1964), из села Прекодолце, општина Владичин Хан, Александра М. (1971), из Белог Поља код Сурдулице и Ивана К. (1960), из села Козница, општина Сурдулица.

Шеф обезбеђења организовао пљачку фабрике у којој ради, отац и син крали

У истој акцији приведени су и притворени отац и син - Иван (1961) и Горан Н. (1989), власници отпада „Екос“ из Врања.

Њих петорица су у четвртак, око 17,30 часова покушали да из фабрике „Застава ПЕС“ у насељу Бело Поље код Сурдулице, украду две машине: пресу високе прецизности и уљану помпа високог притиска, чија је тржишна цена око 8.000 евра.

„Мозак“ ове акције био је човек од великог поверења - Слађан М. – Сурча, шеф Службе обезбеђења „Заставе ПЕС“, Фабрике за производњу делова за моторна возила.

Он је у операцију поткрадања сопствене фабрике укључио проверене и поуздане људе: Александра М. портира фабрике, који је ухваћен после краћег бекства и магационера Иван К.

Њих тројица су, заједно са врањанцима, оцем и сином Иваном и Гораном Н. (овај последњи већ је имао сусрете са полицијом) одвалили запечаћена врата фабричке хале, покидали електричне и уљане водове и две машине виљушкарем утоварили у возило отпада „Екос“.

Како је полиција пратила целу операцију, возило са украденим машинама је одмах по напуштању фабрике упало у замку. Полиција је свој петорици крадљиваца одредила притвор до 48 сати, после чега ће бити предати основном јавном тужилаштву у Владичином Хану.

Фабрику „Застава ПЕС“ је децембра 2007. године, са 270 радника, купила српско-руска фирма „РС Унитед Груп“ из Београда. Овај а уговор о приватизацији је раскинут 2011. године, тако да фабрика сада чека новог купца.


#   полиција   Сурдулица   пљачка   Прекодолце   лопови   Бело Поље   обезбеђење   шеф обезбеђења
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима