Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цигарете у кутијама кекса и малих кућних апарата

rssBookmark and Share

Градина 11.01.2020. Јужна Србија Инфо

Кријумчарска домишљатост са којом се цариници успешно носе, понекад ипак изненади чак и оне најискусније, као у случају откривеном 9. јануара 2019. године на Градини, када је преко 300 паклица цигарета било запаковано у кутије уместо хране, кекса, наполитанки и малих кућних апарата.

Цигарете у кутијама кекса и малих кућних апарата

Кријумчарене цигарете „мерилин“ откривене су приликом детаљне контроле за коју је на улазу у земљу издвојен „сеат алхамбра“ бугарске регстрације.

Њиме су ка Италији путовала двојица 30-годишњих бугарских држављана, који су цариницима рекли да код себе поред личних ствари имају нешто мало хране и два бокса цигарета.

Детаљним прегледом њихових ствари, цариници су утврдили да су са собом понели чак 32 бокса цигарета.

Оно што је посебно занимљиво је како су паклице биле пажљиво упаковане у пластичне кутије за храну, картонске кутије кекса, паковања наполитанки и оригиналне кутије малих кућних апарата.

Само летимичним погледом, без детаљног прегледа и отварања сваке кутије понаособ, тешко да би се могло уочити да се уместо „супер сецка“, мини плинског решоа, апарата за еспресо кафу и мини вентилатора у кутијама заправо крију цигарете, које захваљујући будности цариника ипак нису стигле до Италије.


#   Градина   царина   Гранични прелаз   шверц цигарета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима