Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данкиња покушала на нишком аеродрому да прошверцује гардеробу и обућу вредну пола милиона

rssBookmark and Share

Ниш 06.07.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 3. јула 2019. године, на аеродрому „Константин Велики“ у Нишу, у коферу путнице из Шведске, открили и запленили непријављену гардеробу чија је вредност процењена на више од пола милиона динара.

Данкиња покушала на нишком аеродрому да прошверцује гардеробу и обућу вредну пола милиона

Прекршај је откривен када су двоје путника српског порекла, 42-годишња Данкиња са боравиштем у Шведској у друштву шведског држављанина истих година, летом из Малмеа стигли у Србију.

Одмах по доласку путници су се упутили ка зеленом контролном пролазу, сигнализирајући тим гестом да немају ништа да пријаве. То су поновили и у разговору са царинском службеницом, али је преглед торби открио да путница у свом коферу носи нову, махом женску гардеробу на којој су се налазиле етикете са ценама.

Реч је о више од 30 мајица и блуза, готово 20 сукњи, хаљина и панталона, 8 пари сандала и летњих папуча, као и 6 фирмираних женских торбица „мајкл корс“, баленсијага“ и „ив сен лоран“.

Путница је рекла да је гардероба њена, али је пропустила да учини оно што је обавеза сваког путника – да је пријави царинским службеницима, због чега јој је до окончања прекршајног поступка привремено заплењена сва новокупљена одећа.

Истогa дана, током дубинске контроле на магистралном путу Рашка – Краљево заплењена је  и гардероба у чију се аутентичност сумња.

Прекршај је откривен у месту Богутовац, када су цариници ради контроле зауставили комби краљевачких регистрација који је у власништву једне курирске службе.

Посумњавши да се у њему налази и роба страног порекла за коју нису плаћене царинске дажбине, комби, за чијим се воланом налазио 44-годишњи возач из Новог Пазара, допраћен је ради детаљног прегледа до терминала у Краљеву.

Сумње цариника су се обистинилe, јер је у возилу пронађено готово 200 шортсева са сумњивим ознакама познатих марки „лакост“, „колмар“, „најк“, више од 150 тренерки „најк“ и „адидас“, 85 пари фамерки „левис“ и „томи хилфигер“ и 70 пари бермуда „дизел“ и „томи хилфигер“.

И данас, 5. јула 2019. године, током контроле једног возила курирске службе у централном магацину у Београду је такође откривена гардероба без икакве пратеће документације која је била намењена тројици прималаца.

Том приликом је од 57-годишњег Шапчанина који се налазио за воланом службеног комбија шабачких регистрација одузета одређена количина мајица, тренерки и шортсева „адидас“, „најк“, „лакост“ и других марки, у чију се веродостојност сумња.

Коментара: 0


#   Ниш   царина   кријумчарење   гардероба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима