Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор изазвао саобраћајку, па побегао

rssBookmark and Share

Врање 05.09.2014.

Директор „Јумка“ из Врања Горан Ђорђевић – Ђоша (СНС) изазвао је недавно саобраћајну незгоду и побегао са лица места, сазнаје ОК Радио.

Директор изазвао саобраћајку, па побегао

Он је управљајући возилом марке Цитроен Ц4 на раскрсници улица Оца Јустина Поповића и Краља Стефана Првовенчаног ударио два паркирана путничка возила марке Рено Меган и Алфа Ромео, након чега је побегао са лица места.

Како сазнаје ОК Радио, несрећа се догодила на делу пута где нема никаквих сужења, стање коловоза било је суво и чисто, време без падавина, улица добро осветљена и без икаквих трагова кочења.

Све то је саобраћајним полицајцима указивало на могућност да је Ђорђевић возио под дејством алкохола, али с обзиром да је побегао са лица места у непознатом правцу, алкотестирање није извршено.

Оперативним радом, полиција је Ђорђевића пронашла код куће тек након четири дана од тренутка саобраћајне незгоде.

ОК Радио сазнаје да је Ђорђевић Цитроеном оштетио Рено Меган власнице Н.П. и то у пределу леве бочне стране. Затим је ударио возило Алфа Ромео власника М.С. и том приликом и њему оштетио леву бочну страну.

Након што је полиција пронашла Цитроен Ц4 којим је Ђорђевић управљао, и на том аутомобилу је евидентирана штета на десној бочној страни.

На месту несреће полиција је пронашла и украсну пластичну лајсну отпалу са Цитроена којим је управљао Ђорђевић.

Полиција је обавила разговор са Ђорђевићем и том приликом сачињена је писана изјава на службени записник са увиђаја.

У члану 74 Закона о безбедности саобраћаја, учесници у саобраћајној незгоди у којој је настала само материјална штета дужни су да одмах са коловоза уклоне возило и друге предмете који су услед саобраћајне незгоде остали на коловозу, затим да један другоме покажу исправе о идентитету, регистрацији, осигурању возила и о праву на управљање возилом.

Ако на месту саобраћајне незгоде није присутан власник, односно корисник другог возила које је учествовало у саобраћајној незгоди, присутни возач, учесник у саобраћајној незгоди, дужан је да одсутном власнику, односно кориснику другог возила, достави своје име и презиме и адресу стана.

Уколико возач који је изазвао саобраћајну незгоду не остави податке и не попуни Европски извештај, казна по закону је од 10.000 до 40.000 динара или затвор до 45 дана.

Ако учесник у незгоди са мањом материјалном штетом напусти лице места, казна коју прописује ЗОБС је од 15.000 до 30.000 динара или затвор до 30 дана.

Такође, возачу се забрањује управљање возилом на најмање три месеца.


#   Врање   Горан Ђорђевић   СНС   полиција   Јумко   материјална штета   ОК Радио
@sns_srbija @okradio_rs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима