Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДНК потврдио идентитет убијеног младића

rssBookmark and Share

03.02.2013. Izvor: Telegraf

Резултати ДНК анализе, који су пре два дана стигли у нишку Полицијку управу, потврдили су да је Ђорђе Стојановић(32) особа која је прошле недеље страдала приликом експлозије бомбе подметнуте под аутомобил у Књажевачкој 151.

ДНК потврдио идентитет убијеног младића
Мада је скоро сигурно било да се ради баш о овом младом Нишлији, због немогућности да се изврши препознавање, наложена је ДНК анализа којом је са сигурношу потврђен идентитет жртве.

Стојановић је страдао када је за сада непознато особа даљинским уређајем активирала експлозивну направу постављену под његов “фиат пунто”. Од силине експлозије потпуно је уништена продавница обуће, крај које је возило било паркирано, а попуцала су стакла на многим становима.

Тело преминулог пребачено је на Институт за судску медицину ради обдукције и идентификације, али како је новинарима речено у овој установи, због великог оштећења ткива, визулено препознавање није било могуће.

Наиме, сва одећа, сем једне патике, је потпуно изгорела, па је и ова околност онемогућила сигурну идентификацију, због чега је одлучено да се иде на анализу биолошког материјала.

Мотиви Стојановићевог убиства се и даље утврђују а полиција је испитала више десетина људи које је познавао покојни младић. Полицији су за сада најинтересантније особе од којих је младић позајмљивао новац, јер се његови дугови процењују на више стотина хиљада евра. Међу онима са којима је полиција разговарала је и неколико припадника нишке Полицијске управе који су Стојановића приватно познавали и такодје му давали новац на позајмицу.

Спекулације да је покојни Стојановић дуговао многима и то огромне суме новца потврђују и судски поступци који се против њега воде пред нишким судовима. Један од њих је правоснажно окончан, а ради се о тужби коју је против Стојановића поднео један Крушевљанин, којом је тражио повраћај од чак 450.000 евра. Како се наводи у овој судској одлуци, он је тај новац је дао Стојановићу, да би га конвертовао у динаре, с обзиром на то да је ова породица власник мењачнице “Цекин”. Међутим, како није добио динаре нити су му враћени еври, обратио се суду који је уважио његов тужбених захтев.

Стојановићи су на ову одлуку изјавили ревизију о којој треба да одлучи Врховни Касациони суд.


#   полиција   Институт за судску медицину   Врховни касациони суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима