Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Долијали за "Тики-так, тики-так, оде суд"

rssBookmark and Share

Алексинац 31.10.2016.

Борис Ђорђевић и његов пријатељ Љубиша Јовић из Алексинца први су осуђени за изазивање панике и нереда, од укупно 10 особа, колико их је ухапшено јер су протекле три године терорисали нишко правосуђе

Долијали за "Тики-так, тики-так, оде суд"

“Тики – так, тики – так, оде суд” – ова реченица коштала је Бориса Ђорђевића (29) из Житковца, девет месеци затвора и 60.000 динара новчане казне на колико је правоснажно осуђен због лажне дојаве о бомби у згради нишког Вишег суда.

Он и његов пријатељ Љубиша Јовић (40) из Алексинца први су осуђени за изазивање панике и нереда од укупно 10 особа колико их је ухапшено јер су протекле три године терорисали нишко правосуђе.

Јовић и Ђорђевић започели су неславну серију 11. априла 2013. године, када је због лажне дојаве само у Основном суду прекинуто и одложено 57 суђења, а због евакуације комплетног особља био је блокиран и рад Вишег суда, Основног и Вишег јавног тужилаштва јер се налазе у истој судској згради. Њихову досетку искористили су многи други, па је нишки суд државни рекордер по броју дојава лажних бомбашких напада. Само од почетка ове године Палата правде евакуисана је 18 пута, а дешавало се да у једној недељи суд буде испражњен и по четири пута.

Како је утврђено током судског поступка, овејани криминалац Љубиша Јовић је 11. априла 2013. године требало да се појави пред судом због тешке крађе. Да би избегао суђење, дао је Ђорђевићу мобилни телефон који је случајно пронашао и казао му да позове полицију и пријави бомбу чим он уђе у суд.

Ђорђевић је узастопце четири пута позивао Полицијску управу и претио:

– У Основном суду је постављена бомба, имате мање од 10 минута. У Окружном суду је постављена бомба, још 5 минута и бум, српске пи..етине – наводи се у пресуди.

Иако је Јовић телефон бацио у шпорет, полиција им је ушла у траг јер су га користили пре него што је уништен. Док Ђорђевић у потпуности признао шта је урадио, његов пајташ је негирао кривицу тврдећи да није знао шта ће он урадити, као и да је телефон искоришћен за дојаву заборавио у свом возилу.

Првостепеном пресудом Јовић је био осуђен на годину дана, али му је након жалбе, узимајући у обзир да има болесно дете, Виши суд пре неколико дана ублажио казну на девет месеци.

Телеграф, Алексиначке вести


#   Алексинац   полиција   суд   Житковац   виши суд   новчане казне   Борис Ђорђевић   Љубиша Јовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима