Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двогодишње близанце и трудну жену данима тукао металном шипком

rssBookmark and Share

Алексинац 23.01.2017. Алексиначке вести

Саша Усковић (32) из Алексинца осумњичен за насиље у породици - мучки злостављао пасторке и трудну невенчану супругу. Злостављање откривено када је очух дечаку поломио ребра

Двогодишње близанце и трудну жену данима тукао металном шипком

Близанце је тукао металном шипком, а Снежану дрвеном мотком од џогера. Када би се онесвестили од батина, поливао их је водом и настављао тортуру. Тек тако, из чиста мира. Питање је да ли би деца приживела и са каквим последицама да једном од њих није поломио ребра. То је детету спасило живот јер је у болници све изашло на видело.

Ово су детаљи језивог породичног насиља које су трпели двогодишњи близанци Л. В. и Л. В. из Ниша, а које је за “Новости” открио извор из полиције. Малишане је физички злостављао очух Саша Усковић (32) из Алексинца. Овај монструм је редовно тукао и невенчану супругу и мајку близанаца Снежану Еминовић (42) из Крушевца, која је у седмом месецу трудноће и има још шесторо малолетне деце!

Усковић је од 2. јануара у бекству. Нестао је пре него што је полиција стигла да га ухапси због насиља у породици. Расписана је потрага за њим, а због свега што је учинио прети му и до 10 година затвора. Снежана се вратила својим родитељима, а близанци ће након лечења бити смештени у хранитељску породицу. Њих двојица су готово бебе јер су тек 12. јануара напунили две године.

Животи деце спасени су у последњем тренутку. Наиме, лекари из алексиначког Дома здравља Л. В. су упутили на лечење на Клинику за дечју хирургију, одакле су одмах због природе повреда обавестили полицију.

- Мајка је првобитно негирала да су дечаци злостављани, али је затим отворила душу и испричала какав хорор су преживљавали - каже наш извор.

Помоћник директора Клинике за дечју хирургију и ортопедију Клиничког центра у Нишу, доцент др Драгољуб Живановић, каже да је Л. В. имао преломе ребара и тешке повреде главе.

- Тело му је било цело у модрицама и подливима. Одмах смо звали полицију, која је убрзо довела и брата који је имао нешто лакше повреде - присећа се др Живановић. - Обојица тренутно имају респираторну инфекцију, али су у стабилном стању.

Након излечења, малишани ће вероватно бити упућени у хранитељску породицу.

Мајка осумњиченог демантује да је њен син тукао пасторке и невенчану жену, истичући да није у бекству већ да ради у Београду.

– Никада их није ударио. Један од двоје малишана има епилепсију и стално пада али га и мајка туче. Колико пута су ме комшије звале да ми кажу да их бије. Он је у Београду где ради на грађевини, долази кући на 10 дана. За Нову годину само што је дошао, морао је да се врати, такав му је посао – испричала је она.

Бојала се насилника

Снежана је наводно у браку са једним Нишлијом, али га је недавно напустила и прешла са четворо деце да живи код Усковића. Она је у поодмаклој трудноћи и тренутно је пронашла спас код родитеља у Крушевцу. Како смо сазнали, она тврди да се бојала да насилника пријави полицији.

Вечерње новости, Србија Данас, Алексиначке вести


#   Алексинац   полиција   насиље   Алексиначки Рудник   насиље у породици   Вечерње новости   10 дана   Драгољуб Живановић   Саша Усковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима