Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је ухапшен из Ниша у полицијској акцији "Арес"?

rssBookmark and Share

17.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Иако су Нишлије "сведочили" неуобичајено великој полицијској акцији у строгом центру града, у ноћи између суботе и недеље, званичног саоштења за сада нема, ко је из Ниша ухапшен у оквиру акције "Арес".

Фото; Петар Бојовић, Фејсбук
Фото; Петар Бојовић, Фејсбук

Према фотографијама, јединице МУП-а су спровеле акцију у једном познатом ресторану у самом центру града, међутим министар Стефановић у свом обраћању до сада није навео шта се дешавало у Нишу те ноћи и да ли је интервенција повезана са акцијом "Арес"..

Министар Стефановић је на јучерашњој конфрнцији за новинаре изјавио је да је у полицијској акцији "Арес", због више кривичних дела, ухапшено 360 особа, а против још 202 лица поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Стефановић је на конференцији за новинаре истакао да су ове особе ухапшене због постојања основане сумње да су починиле различита кривична дела.

У питању је, како је додао, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање и недозвољене полне радње, искоришћавање малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице, разбојништва и тешке крађе.

Потпредседник Владе је прецизирао да је акција „Арес“ спроведена у 27 општина и градова у Србији, и додао да су поднете кривичне пријаве и на тај начин су процесуиране 562 особе.

Он је такође навео да је одузето 167 килограма наркотика, кокаина, хероина, хашиша, марихуане и екстазија, као и да су откривене три лабораторије за производњу марихуане.

Према његовим речима, одузето је 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, килограм експлозива, шест бомби и више од 3.000 комада муниције. 

Поред тога, заплењена је већа количина новца, 19 возила, као и више рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, додао је Стефановић.

Потпредседник Владе је истакао да су неке од највећих заплена изведене у Београду и Новом Саду, и додао да је у Београду ухапшен припадник једне од две највеће криминалне групе због изнуде Д. Ћ. (1987).

Он је, како је објаснио, ухапшен приликом покушаја изнуде више од 20.000 евра, а приликом претреса код њега је пронађено шест аутомобила и 20 кључева других возила, 13 луксузних сатова, као и 5.500 евра у готовом новцу.

Стефановић је саопштио да је полиција у Новом Саду ухапсила Г. Б. (1978), као и М. Ј. (1981) због постојања основане сумње да је извршио неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Према његовим речима, код ових лица је пронађено 38 килограма марихуане, 12 килограма екстазија, 2,5 килограма амфетамина, 460 грама кокаина, килограм хашиша и три пиштоља.

У Београду је ухапшен Г. М. (1964) због сумње на исто кривично дело, а код њега је пронађена лабораторија за производњу и више од 60 килограма марихуане, додао је он.

Потпредседник Владе је поручио да полиција наставља рад на сузбијању криминала, и пренео захвалност припадницима полиције који су, заједно са надлежним тужилаштвима, радили на једној од највећих акција.


#   полиција   хапшење   МУП РС   Небојша Стефановић   силовање   кривичне пријаве   кривично дело   полицијска акција   Акција Арес
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима