Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лажни Вучићев саветник осуђен на шест година затвора

rssBookmark and Share

Ниш 23.07.2020. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Виши суд у Нишу осудио је на шест година затвора и новчану казну од 100.000 динара Звонка Цветковића (64) из Крагујевца због преваре В. М. и изнуде од Н. Р. којима се 2014. и 2015. године лажно представљао као саветник, у то време премијера Србије Алексанадра Вучића.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Лажним приказивањем чињеница да је у блиским односима са српским премијером и људима из његовог окружења, односно са члановима владе, навео је В. М. да на своју штету преда 350.000 динара, док је од Н. Р. изнудио да му преда 29.600 евра и 400 швајцарских франака, пренели су локални медији.

Пишу и да је Цветковић себе представљао саветником Александра Вучића за безбедност и високим функционером БИА, који је у свакодневном контакту са премијером и притом предочавао оштећеном да јој се спрема хапшење.

Телефоном је у време када је био у друштву са Н. Р. наводно позивао тужиоца за организовани криминал, разговарао са тужиоцем о њеном случају, а од ње тражио 30.000 евра како би спречио хапшење.

Истовремено јој је претио да може остати без породице уколико тражени новац не спреми и преда.

Из страха за себе и безбедност своје породице Н. Р. је исплатила лажном саветнику премијера сав износ.

Превара и изнуда обелодањени су после сусрета ове Нишлијке са Александром Вучићем, приликом његовог боравка са члановима владе Србије у Нишу 2017. године, наводи Политика.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе Апелационом суду у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   превара   виши суд   Звонко Цветковић
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима