Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковчанка изуједала децу и избацила их на улицу!

rssBookmark and Share

Лесковац 02.02.2016. Информер, Mондо

Девојчица (13) и њен млађи брат (8) из Лесковца појавили су се пре десетак дана у основној школи са бројним повредама, чак и са уједима по телу, и молили наставника да преспавају у учионици јер их је мајка избацила из куће.

Лесковчанка изуједала децу и избацила их на улицу!

Хитно је позван Центар за социјални рад који је сместио малишане у хранитељску породицу, а против њихове мајке још није поднета никакв пријава, пише “Информер”.

Како незванично сазнаје лист, деца су била преплашена и у модрицама кад су се изненада појавили у поподневној смени.

“Ишли су тог дана пре подне у школу, а онда су се вратили касније по подне. Дечак је по рукама имао трагове уједа, језиво су изгледали... Молили су наставника да преспавају у учионици јер нису имали где да оду”, испричао је извор из основне школе.

Анђелија Стојановић, психолог Центра за социјални рад, објашњава да се у оваквим случајевима деца збрињавају по хитном поступку.

“Она преспавају у хранитељској породици, а након тога се бира и процењује да ли је деци заиста потребно хранитељство или можда постоји могућност да се врате својим родитељима”, наводи она.

Међутим, Марко Шошкић (28), брат несавесне мајке, истиче да је у протеклих годину и по дана више пута упозоравао Центар за социјални рад да његова сестра малтретира и злоставља своју децу.

Он тврди да социјални радници нису учинили ниша по том питању.

“Након сваких батина деца су бежала код мене. О њима сам се бринуо пуне две године, хранио их, смештао у кревет... Двадесетак пута сам одлазио у Центар за социјални рад, молио их да спрече даље насиље над децом, а они су на терен изашли само два пута и нису ништа урадили”, прича Шошкић.

И деда их тукао

Он каже да је молио Центар да децу додели њему, али нико није одговорио на његове вапаје.

“Та иста психолошкиња, која вам је дала изјаву, јавно прича како никада моју сестру није затекла пијану, а последњи пут смо заједно ишли у сестрину кућу и затекли је са још неколико комшија у делиријуму. Не знам због чега лаже. Деци је место уз мене, а они су их доделили хранитељској породици”, рекао је Шошкић и додао да је несрећне малишане тукао и њихов деда.

“Летвом их је тукао! И то сам пријавио, али сам опет наишао на тишину код надлежних. Деца су стално у страху и под стресом. Дечака је изуједао швалер моје сестре, а полицији и социјалним радницима треба читава вечност да то утврде”, наводи Шошкић за “Информер”.


#   Лесковац   Центар за социјални рад   насиље   насиље у породици   Насиље над децом   Анђелија Стојановић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима