Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Марихуана у посуди са ћевапима

rssBookmark and Share

Градина 04.04.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су предходног викенда, 31. и 29. марта 2019. године, на излазу граничног прелаза Градина, запленили марихуану у посуди за храну са ћевапима, али и 24 флaше жестоких пића пронађених у простору за резервни точак.

Марихуана у посуди са ћевапима

Марихуана и хашиш су откривени када је 31. марта на ред за контролу стигао „рено фолксваген“ турских регистарских ознака којим су из Немачке ка Турској путовала двојица 34-годишњих држављана Турске.

Иако су оба путника рекла да немају ништа да пријаве, царински службеници су ипак посумњали у њихове речи.

И имали су право, јер се у сувозачевој пластичној посуди за храну, међу ћевапима нашла и кесица пуна марихуане.

Детаљном контролом је утврђено да се и у путној торби возача, као и у омоту његове кесе дувана налази преко 20 грама марихуане и хашиша.

Два дана пре тога, 29. марта,  цариници су открили и 27 флаша коњака, вискија и вотке код тројице 40-годишњака, немачких држављана турског порекла,  који су се из Немачке упутили ка Турској.

Путници су по флашу пића ставили су у своје путне торбе знајући да је то дозвољена количина за пренос преко границе, али су цариници желели да погледају и шта се налази у гепеку.

Када су подигли преграду којом је од унутрашњости пртљажника одвојен простор за резервни точак наишли су на прави ''подрум пића''.

У скривеном простору открили су 7 флаша вотке „Gorbatschow“ и „Finlandia“, 3 боце вискија „Johnie Walker“ и чак 14 флаша немачког коњака „Asbach Uralt“.

Пошто је сваки од путника у торби носио по једну флашу алкохолног пића, што је дозвољено пренети преко границе без пријаве цариницима, оне су им враћeне, док су 24 флаше откривене у преграђеном гепеку заплењене и предате у надлежност царинарнице Димиторвград до окончања прекршајног поступка.

Коментара: 0


#   марихуана   Градина   царина   кријумчарење   алкохолна пића
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима