Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини откривено скоро 130 хиљада непријављених евра

rssBookmark and Share

Градина 27.09.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 22. септембра 2018. године, на граничном прелазу Градина, у два прекршаја спречили пренос непријављених девиза у износу од готово 130.000 евра.

На Градини откривено скоро 130 хиљада непријављених евра

Девизни прекршај који је обележио викенд је случај који је откривен када је на ред за редовну царинску контролу при уласку у земљу пристигао ''ауди Q5'' босанскoхерцеговачких регистарских ознака којим је управљала 33-годишња држављанка БиХ путујући у друштву два сународника.

Иако су сви изјавили да немају ништа да пријаве, детаљним прегледом је утврђено да је у торбу која припада путници била запакована и кеса пуна непријављених евра.

У њој се налазило укупно 60.000 евра, а пошто је путница изјавила да целокупна сума припада њој, враћено јој је 10.000 евра што је дозвољени лимит који може да се преноси преко границе без пријављивања.

Истог дана, у раним јутарњим часовима, на том прелазу спречен је још један покушај преноса непријављених девиза, овог пута у ''мерцедесу'' аустријских регистарских ознака. Тим аутомобилом су из Аустрије ка Турској путовала два путника турске националности, иначе аустријски и турски држављанин.

Цариници су тада у чарапи и торбици које су биле спаковане у пртљагу 46-годишњег државњанина Аустрије пронашли укупно 65.600 евра, а како су се обојица изјаснила да је новац заједнички, враћено им је по 10.000 евра, док је 45.600 евра привремено задржано до окончања поступка.

Подсећамо да су упркос бројним обавештењима, девизни прекршаји прилично учестали, те да је током претходна три месеца, од 1. јула до данас, само на граничном прелазу Градина задржана значајна количина непријављених девиза у разним валутама, чија противвредност износи преко 700.000 евра.

Коментара: 0


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима