Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Мердару ухваћен Турчин са дроном

rssBookmark and Share

Мердаре 24.10.2014.

Турском држављанину онемогућен улазак у Србију на прелазу Мердаре, јер је покушао илегално да унесе дрон и заставу Турске уочи меча Партизана и Бешикташа у Лиги Европе, пишу "Наше новине".

На Мердару ухваћен Турчин са дроном

Српска полиција спречила је нову провокацију на фудбалском мечу. Држављанин Турске, иначе припадник Ослободилачке војске Косова (ОВК), покушао је у Србију да илегално усене дрон са заставом Турске у жељи да направи сличну провокацију оној која је претходила прекиду меча Србије и Албаније, у квалифиакцијама за Европско првенство 2016. године.

Наиме, како преносе "Наше новине", српска полиција је на граничном прелазу Мердаре ухватила Турчина, који је вероватно желео да током меча Партизана и Бешикташа у Лиги Европе у Београду, пусти дрон са заставом Турске.

Турчину је враћен са граничног прелаза и онемогућен му је улазак у Србију.

После појављивање дрона са заставом такозване "Велике Албаније" на мечу Србије и Албаније, навијачи Бешикташа најавили су да би могли да понове сличну акцију у Хумској приликом гостовања њиховог тима Партизану.

Остаје нејасно ко стоји иза целе акције, која је осујећена на граничном прелазу Мердаре и да ли Турчин има било какве везе са албанском провокацијом, али се очекује да даља истрага то утврди.


#   полиција   фудбал   навијачи   Мердаре   Турчин   дрон   Европско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима