Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напад на алексиначкој хирургији

rssBookmark and Share

Алексинац 20.05.2015. Алексинац.Нет

Н. С. је јуче око 22 сата напао особље алексиначке хирургије, преноси портал Алексинац.Нет

Болница у Алексинцу, Фото aleksinac.net
Болница у Алексинцу, Фото aleksinac.net

Уз претње да ће бацити бомбу и поклати све, нападач је кренуо да ломи и дивља, што је узнемирило и многе пацијенте алексиначке хирургије. Интервенисала је полиција и процесуирала нападача.

Како преноси Алексинац.Нет, очевидци кажу:

"Само правовременом реакцијом обезбеђења болнице избегнута је већа трагедија. Радник обезбеђења С. М. је још на улазу у болнички круг приметио ризично понашање од стране Н. С. тако да је пратећи цео случај М. С. је успео да заштити и лекаре и сестре али и пацијенте од могућег крвопролића. Наиме нападач је до сада већ неколико пута изазивао инциденте у болници, због чега је и осуђиван. Ради се о нападачу који је евидентиран као интравенски наркоман, и до сада је осуђиван због десетак кривичних дела те га чека издржавање затворске казне од 10 година, а незваничне информације говоре да је био наоружан." истиче саговорник.

Сличан инцидент је изазвао и на интерном одељењу, где је пре пар дана украо факс апарат, сазнајемо из обавештених извора.

Од запослених у алексиначком здравству сазнајемо да је ово само један у низу случајева:

"Стално се дешавају напади на запослене како на одељењу хиругије тако и у хитној помоћи. Бахати и пијани наркомани често знају да се иживљавају над запосленима, зато апелујемо на суд да обрати пажњу на овакве случајеве јер се често дешава да ти нападачи прођу некажњено, или са благим казнама." истиче М. М. један од запослених у алексиначком здравству.


#   Алексинац   полиција   претње   насиље   општа болница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима