Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Воз ударио дечака на пружном прелазу

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Петнаестогодишњи дечак повређен је када га је ударио воз на пружном прелазу на самом изласку из железничке станице у Нишу, извештава РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

До несреће је дошло јутрос око 8 сати на раскрсници улица Јована Ристића и Димитрија Туцовића.

Дечак је примљен у Ургентни центар и има прелом неколико ребара, повреду пршљена и контузију плућа. Нема повреде главе, потврђено је РТС-у.

У свесном је стању, стабилан и комуникативан. Биће пребачен на Клинику за дечију хирургију и ортопедију.

Према сведочењима очевидаца дечак је имао слушалице на ушима.

Завршен је увиђај, а саобраћај је поново успостављен.

Инфраструктура железнице Србије: Рампе биле спуштене

Јавно предузеће "Инфраструктура железнице Србије" саопштило је да је теретни воз налетео на петнаестогодишњег дечака у тренутку када су рампе биле спуштене.

"Иако су рампе биле спуштене, дечак је покушао да пређе пругу и у тренутку несреће се нашао на колосеку, када је наишао теретни воз који је саобраћао из Ниша за Димитровград", додаје се у саопштењу.

Објашњавају да је путни прелаз у улици Димитрија Туцовића у Нишу обезбеђен аутоматским полубраницима са светлосним саобраћајним знацима и знацима вертикалне друмске сигнализације. У тренутку несреће сви уређаји на путним прелазу радили су и били исправни.

Истичу и да истрага која је у току треба да утврди шта се догодило и зашто је дошло до несреће.

"Инфраструктура железнице Србије још једном апелује и упозорава да се посебно на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се пруга не прелази када су рампе спуштене и да пешаци и учесници у друмском саобраћају приликом преласка преко пруге буду пажљиви, савесни и одговорни, јер само тако могу да се спрече овакве несреће и сачувају људски животи", наводи се у саопштењу.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Железнице Србије   воз   апелациони суд   пружни прелаз   дечак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима