Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки СПС без челника: Приведен Славољуб Влајковић председник ГО СПС-а у Нишу

rssBookmark and Share

02.02.2015. Јужна Србија Инфо

ПУ Ниш саопштила је да су ухапшене две особе због сумње да је једна у својству бившег одговорног лица Јавног предузећа “Нишстан” злоупотребила службени положај и другу, запослену у том предузећу, због сумње да је злоупотребила службени положај помагањем.

Нишки СПС без челника: Приведен Славољуб Влајковић председник ГО СПС-а у Нишу

Сумња се да је Влајковић(62), у својству бившег директора “Нишстана” продао пословни простор површине 150 квадтатних метара у центру Ниша, по знатној нижој тржишној цени, акционарском друштву “Југотехника” из Ниша и на тај начин оштетио “Нишстан” за износ од око 210.000 евра, наводе из Полицијске управе.

Славољуб Влајковић бивши директор Нишстана и председник ГО СПС-а, је иначе отац Предрага Влајковића (ухапшен прошле недеље због корупције), бившег шефа кабинета директора “Југоистока” из перида када је Игор Новаковић (ухапшен због корупције) био директор тог предузећа.

Он се сумњичи да је оштетио “Нишстан” за додатни износ од 73.000 евра тако што купац није испоштовао уговор и исплатио половину купопродајне цене, већ је за другу половину предао менице предузећу “Нишстан”, додају из полиције.

Постоји онована сумња се да је запослена у “Нишстану” О.Ж (57) у сардњи са С.В. и без упознавања Управног одбора предузећа пред надлежним судом у својству правног заступника признала тужбени захтев предузећа “Југотехника” да су издате менице наплаћене иако је, како се наводи у сопштењу полиицје, жиро рачун предузећа “Југотехника” у том моменту био у блокади.

Осумњичена је на тако омогућила поменутом предузећу да стекне право својине над пословним простором и упише га као својину код Службе за катастар непокретности у Нишу, наводе из Полицијске управе.

Њима је одређено задржавање до 48 сати после чега ће бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу, кажу из полиције.

Коментара: 0


#   СПС   хапшење   Игор Новаковић   Славољуб Влајковић   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   Нишстан ЈП     пословни простор
@socijalisti @redinmind @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима