Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови детаљи убиства у Нишкој Бањи: Откривено зашто је убијен власник виле "ДНД"

rssBookmark and Share

Нишка Бања 28.12.2016. М.М. Курир, Јужна Србија Инфо

Милица Димитријевић (собарица или хостеса?), која је ухапшена због сумње да је упуцала Дејана Дејанчића, највероватније имала помагача, верује се да је новац био мотив напада, пише Курир.

Милица Димитријевић,  Фото: Приватна архива
Милица Димитријевић, Фото: Приватна архива

Милица Димитријевић (27), која је ухапшена због сумње да је 5. новембра у Нишкој Бањи убила Дејана Дејанчића (51), власника виле „ДНД“, у којој је радила као собарица, и ранила рецепционера Дејана Јовановића (42), имала је саучесника, сазнаје Курир.

Да она и њене жртве нису били сами на месту злочина, потврдила је квалификација дела Вишег јавног тужилаштва наведена у наредби за спровођење истраге - да се она терети за убиство и покушај убиства у саизвршилаштву. Међутим, засад нема информација ни о идентитету њеног саизвршиоца нити о мотиву крвавог злочина.

На мети разбојника

Милица је на јучерашњем саслушању пред Вишим јавним тужиоцем негирала злочин.
- Нисам пуцала ни у директора, ни у Дејана Јовановића. Дејан је убио газду, покушао је да убије и мене, а затим пуцао у себе - остала је при свом исказу датом у полицији собарица.

Како сазнајемо, истрага крвавог злочина иде у неколико праваца, а не искључује се могућност да је мотив убиства и покушаја убиства била пљачка.

- Било је познато да је Дејанчић веома имућан, па је могуће да је запао за око разбојницима који су се повезали с Милицом како би га опљачкали. Он је ради заштите имао пиштољ који је стајао у хотелу, али је баш то оружје искоришћено за убиство. Могуће је да је рецепционер покушао да заштити газду од разбојника, а да су му они отели пиштољ и пуцали у обојицу - кажу извори из истраге.

Жртве... Душан Јовановић тешко рањен (лево) и убијени Дејан Дејанчић Жртве... Душан Јовановић тешко рањен (лево) и убијени Дејан Дејанчић,  Фото: М.М. Курир
ДНК на пиштољу

Милица је након злочина казала да су се газда и рецепционер посвађали, што је довело до убиства, те да је и сама једва спасла живу главу. Међутим, одређене недоследности у њеној причи навеле су полицију да посумња у њену верзију, па су спроведена додатна вештачења. Кључни доказ је њен ДНК пронађен на оружју којим је злочин извршен.
- Да су њени биолошки трагови пронађени само на пиштољу, стајала би њена одбрана да је оружје држала у рукама, али да није пуцала. Међутим, оно што наводи на озбиљну сумњу да је она повезана са убиством јесте њен ДНК на оквиру пиштоља. Тешко је објашњиво да је оквир држала у рукама случајно. Такође, на њеним рукама и одећи утврђено је присуство барутних честица - објашњавају наши саговорници.

Владимир Станојевић, портпарол Вишег јавног тужилаштва, саопштио је да је тужилаштво предложило притвор до 30 дана.

Познаници ухапшене девојке

МИЛИЦА СИГУРНО НИЈЕ УБИЦА

У кући у којој живе Миличини родитељи јуче није било никога. Комшија каже да нико ко је познаје не може да поверује у њену кривицу:
- Знам Милицу од детињства, забављала се с мојим братом, познајем је у душу. Та девојка никог није убила, није била таква. Знам да није имала додира са оружјем. Невероватно је да је једна девојка могла да нападне двојицу мушкараца. Верзија која њу оптужује је климава. Да је Јовановић упуцан у главу у седам сати ујутру, он би до поднева, кад је полиција ушла, већ био мртав. То што је још био жив је доказ да је касније пуцао у себе.

Коментара: 0


#   полиција   Нишка Бања   убиство   Душан Јовановић   Више јавно тужилаштво   Дејан Јовановић   ПУ Ниш   Владимир Станојевић   покушај убиства   Ана Јовановић   ДМД вила   Милица Димитријевић   Дејан Дејанчић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима