Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оптужени: Хтео сам да га спасем. Мајка дечака: Лажеш, згазио си ми дете ко стоку

rssBookmark and Share

09.09.2014. Курир

Дечакова мајка Нусрета казала да јој је оптужени Горан Стојановић након несреће рекао: „Убио сам ти дете, и шта сад!“

Оптужени: Хтео сам да га спасем. Мајка дечака: Лажеш, згазио си ми дете ко стоку

Горан Стојановић (49) из Јелашнице, који је 5. марта ове године на обележеном пешачком прелазу на Булевару цара Константина усмртио десетогодишњег Михајла Думитруа наочиглед његове мајке Нусрете, признао је кривицу на јучерашњем суђењу.

Он је изразио жаљење што је „једна анђеоска душа прешла у небеско царство“ и затражио опроштај од његове породице. Међутим, Михајлова мајка, на врло емотивном сведочењу, одбила је да му опрости, огорчена што је, како тврди, лагао о ономе шта се десило кобног дана.

Променио исказ

Сумњу у наводе оптуженог и његове супруге, која је такође сведочила, изразио је и адвокат оштећених Братислав Стојановић, јер су обоје променили исказе изнете у истрази у погледу места на којем је дошло до несреће.

- Све се десило муњевитом брзином. Дечак се створио испред мене, нисам имао времена да закочим. Здравствени радник сам, па сам одмах притрчао малишану и почео с реанимацијом, а моја супруга је звала Хитну помоћ. Видео сам жену која ми притрчава и говори: „Што ми уби дете?“ Бог ми је сведок да од тада немам мира. Чим сам изашао из притвора, отишао сам у цркву и молио се за душу покојног Михајла. Хтео сам да изразим саучешће и извиним се породици одмах након удеса, али чуо сам да они то не желе. Зато желим да то сад учиним - рекао је Стојановић током саслушања, а затим се окренуо ка породици и рекао:

- Молим бога и вас да ми опростите. Не могу описати колико ми је жао што је дечак страдао.
Дрхтавим гласом, једва задржавајући сузе, Нусрета је описала последње тренутке свог сина.
- Повела сам сина у школу, држала сам га левом руком, а у десној ми је био кишобран. Кад сам стигла до краја пешачког, моје дете је нестало, а ја сам била на земљи. Угледала сам га, био је сав плав, сав плав... - понављала је несрећна мајка. Каже да се надала да ће се Михајло освестити.



Није пришао да помогне

- Ухватила сам га за руку, пулса није било. Откопчала сам му јакницу, срце није куцало. Тај човек ми је пришао и казао: „Ја сам убио твоје дете, и шта сад!“ Као да је мој син стока. Господин каже и да је хтео да му помогне. Нико није пришао, сама сам покушавала да га спасем, сама сам звала и Хитну помоћ - испричала је потресена мајка.
Наставак суђења заказан је за 23. октобар, када ће бити приказан видео-снимак несреће.



Револтиран
ДЕДА ГАФУР: ЛОШЕ ГЛУМИШ


Током суђења дошло је до инцидента кад се Стојановић обратио родбини. Деда погинулог дечака Гафур Усеиновић, револтиран тиме што је Стојановић оспорио наводе тужилаштва и променио исказ, казао му је: „Џаба ти је све, лоше глумиш!“ Стојановић је промену исказа који се односи на тачно место на којем је ударио дете образложио стресом под којим је био кад је саслушаван.

Налаз вештака
ДА ЈЕ ИШАО СПОРИЈЕ,
НЕ БИ ГА УДАРИО


Саобраћајно вештачење показало је да је узрок несреће Стојановићева брза вожња. Утврђено је да се у тренутку судара с пешаком возило кретало брзином од 70 до 86 километара на сат. Такође, како се даље наводи у извештају, да је возач поштовао ограничење брзине од 50 километара на час, колико је дозвољено на овој саобраћајној деоници, могао је да избегне пешака.


#   саобраћајна незгода   Јелашница   суђење   Горан Стојановић   Братислав Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима