Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љуљало и у Нишу: 20 погинулих у снажном земљотресу код Драча у Албанији, много срушених објекта

rssBookmark and Share

Ниш 26.11.2019. РТС, РОЈТЕРС, PANORAMA.AL, RTSH.AL

Најмање шест особа је погинуло у снажном земљотресу, јачине 6,4 јединице по Рихтеру који је јутрос у 3.54 погодио непосредну околину албанског града Драча, а осетио се у целом региону.

Фото: Танјуг, АП, СТР
Фото: Танјуг, АП, СТР

Више од 300 особа је повређено. Грађани Ниша бројним објавама на друштвеним мрежама, кажу да су осетили потрес јутрос нешто пре 4 сата ујутру.

У Драчу је пала цела петоспратница, а из рушевина је спасено једно дете, јављају локални медији. Грађани Тиране изашли су на улице, неки са бебама у наручју.

Ројтерс преноси да су, према за сада расположивим подацима, погинуле три особе.

Премијер Албаније Еди Рама написао је на Твитеру да се интензивно ради на томе да се спаси сваки могући живот и да је снажан земљотрес проузроковао озбиљне последице.

Епицентар земљотреса био је на дубини од 12 километара, а осетио се у Црној Гори, Северној Македонији, Србији, Грчкој, Хрватској и БиХ.

Медији јављају да је највећу штету претрпео Драч где је више десетина људи превезено у болнице.

Највише објеката оштећено је у месту Тумана 35 километара од Тиране, а доста је порушених зграда и у Драчу. Албански медији јављају да је реч углавном о старијим објектима, рекао је за РТС амбасадор Србије у Тирани Мирољуб Зарић.  

Земљотрес нешто мање снаге од 5,3 степени Рихтера догодио се у непосредној близини у септембру ове године и тада је повређено најмање 70 људи, а оштећено је 500 кућа.

Земљотрес се осетио и у Крушевцу и Пожеги, јављају допсиници РТС-а


#   Ниш   земљотрес   Албанија   Еди Рама   Балкан   Драч
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима