Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пљачка у високој школи у Врању: Где је нестало 7.170.858 динара

rssBookmark and Share

Врање 06.08.2014. Ок радио/ Новине Врањске

Нађени мањак се односи на неуплаћене школарине самофинансирајућих студената, а нагађа се и то да је неким студентима оммогућавао да чак и заврше школовање а никада школи не уплате обавезан новац за школарине

Пљачка у високој школи у Врању: Где је нестало 7.170.858 динара

У високој школи примењених струковних студија (ВШПСС) у Врању откривена је пљачка школе вредна преко седам милиона динара.

Директорка те школе Светлана Трајковић поднела је Вишем тужилаштву у Врању кривичну пријаву против одговорних лица у овој просветној установи, због утврђеног мањка од 7.170.858 динара, пишу новине „Врањске“,.

- Све се то дешавало у време мог претходника, тадашњег директора Зорана Јањића, али ја нисам могла да пристанем на затечено стање - рекла је  Трајковићева.

Све у свему, нађени мањак се односи на неуплаћене школарине самофинансирајућих студената. Или, „неко“ је студентима оммогућавао да чак и заврше школовање а никада школи не уплате обавезан новац за школарине.

По овом питању школа је формирала две комисије - једну за проверу уплата приликом овере семестра, и другу за утврђивање материјалне и правне одговорности запослених.

Само по основу контроле досијеа дипломираних студената, откривен је мањак од 5,71 милиона динара, додуше за петогодишњи период.

Контрола досијеа апсолвената и неактивних студената, овога пута за седам година, као и обавезе студената у овој години дали су мањак од још  око два милиона!

- Шта друго сам могла – каже Светлана Трајковић – осим да се обратим надлежним органима, па нека они сада рашчивијају ово што се радило пре мене.

Занимљиво је да је Светлана ћерка дугогодишњег директора тадашње ВТТШ Предрага Трајковића Џоље, сада представника једног од приватних факултета у Врању.

Е сад, да ли у овој причи постоји некакво удруживање, пре свега, сумња се, на релацији бивши директор – секретар школе – референт за студентска питања?

Зоран Јањић, бивши директор ВШПСС, и Биљана Спасић, референт за студентска питања у школи, одбијају сваку помисао на било какву злоупотребу положаја, све се, кажу, своди на неки лични однос.

- То је и њен отац радио, тужио професоре за оно што је он радио, па она преузела формулу од њега.
На крају, кад надлежни органи преузму ствар у своје руке, показаће се права истина. Ако је било злоупотреба, зашто директорка ради селективно?

Само нас троје смо криви, Биљана, Мића (Петковић, секретар школе –п.а.) и ја? А где је остали део наставног и ненаставног особља  школе, они као нису ништа знали? Ни она!? - каже Зоран Јањић.

- Не могу ништа посебно да вам кажем. Само то, за сада, да је то потпуно нетачна информација, вероватно из неких личних побуда директорке.

Уосталом, ја сам ту по стажу најмлађа радница, они старији ће боље знати о чему се ту ради -  каже  референт за студентска питања школе Биљана Спасић.

Како даље? Нема их милиони, а сви чисти и исправни. На реду је Тужилаштво, па суд.

Или, на реду је потпуно застаревање, тако драго и оонима који чувају, и онима који крше закон.

 


#   Врање   висока школа   Светлана Трајковић     Зоран Јањић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима