Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело суђење возачу "Коридoра Србије", Бабићу није уручен позив

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Пред Основним судом у Нишу почео је главни претерес на суђењу возачу "Коридора Србије" који се терети да је изазвао саобраћајну несрећу на наплатној рампи Дољевац 31. јануара, када је једна особа погинула, а петоро теже и лакше повређено.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Основно јавно тужилаштво затражило је за С. Д. (35) казну затвора од најмање пет година, јер се у рејону наплатне рампе Дољевац кретао недозвољеном брзином и у возило које је стајало на рампи ударио брзином од 93,6 километара на сат.

Адвокат оштећених је затражио да се за овај поступак обезбеде сви снимци са наплатне рампе Дољевац, а не само један који је за сада доставило Јавно предузеће "Путеви Србије".

С друге стране, одбрана је затражила хидрометеоролошко вештачање које би показало да ли је на путу била густа магла и поледица, али и процену да ли је трептећа сигнализација на наплатној рампи Дољевац радила.

Почетку главног претреса није присуствовало четворо оштећених, међу којима и в.д. директора "Коридора Србије" Зоран Бабић, коме није достављен судски позив.

Наставак главног претреса заказан је за 12. фебруар наредне године.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Дољевац   Основно јавно тужилаштво   Зоран Бабић   Коридори Србије   наплатна рампа   Основни суд   С.Д.
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима