Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПОКОЉ: Пси умиру у мукама! (ФОТО)

rssBookmark and Share

27.10.2012. Izvor: Telegraf

Двадесетак паса угинуло је у мукама након што се ухватило у клопке које су у околини Ниша поставиле ловокрадице. Иако је лов клопкама законом забрањен, неке Нишлије на овај начин хватају зечеве и срне док су пси, овце и козе колатерална штета.

ПОКОЉ: Пси умиру у мукама! (ФОТО)

Мештани насеља Виник, где је највише несавесних ловаца, затражили су помоћ ловочуварских служби и полиције.

Нишлија Горан Стојановић истиче да је само прошле недеље уклонио тридесетак замки постављених на Винику.

-Већина паса је већ била мртва, они који су преживели имају веома тешке повреде, врат им је буквално пресечен. Те клопке су у ствари омче од челичне жице, које се затежу када ловина почне да се батрга. На све стране су распаднути лешеви животиња а ми који живимо на Винику не можемо да спавамо од цике ухваћених паса – жали се Стојановић.

Срђан Коцић, управник Ловишта Ниш, истиче да су ловочувари кренули у потрагу.

-Послао сам ловочуваре на терен да пронађу особе које постављају замке. Закон о ловству и дивљачи забрањује употребу замки јер се тако животиње муче. Међутим, није лако открити те људе јер они замке постављају кришом а воде рачуна да не буду виђени и када узимају плен. Појачаћемо контролу овог подручја како бисмо их открили и против њих поднети пријаве полицији – најављује Коцић.

Кривични закон убијање и мучење животиња третира се као кривично дело за које је осим новчане предвиђена и казна затвора до три године.


#   Горан Стојановић   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима