Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција на Градини ухапсила двојицу Нишлија због шверца 1,7 килограма екстазија

rssBookmark and Share

Градина 12.10.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 10. октобра 2017. године на граничном прелазу Градина, на основу информације добијене од БИА, у сарадњи са полицијом запленили преко 1,7 килограма таблета екстазија.

Полиција на Градини ухапсила двојицу Нишлија због шверца 1,7 килограма екстазија

Случај је откривен када је на улазу у земљу заустављен аутомобил „Škoda Fabia“ нишких регистарских ознака, којим су путовала двојица држављана Србије. На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за контролу, одговорили су да немају ништа и да су приватним послом боравили у Софији.
 
Већ на самом почетку детаљног прегледа, у пртљажнику аутомобила је у прибору за прву помоћ поред стандардног садржаја, завоја и фластера, пронађена и ПВЦ кеса са нешто више од 400 грама синтетичког психоактивног наркотика – таблета екстазија жуте боје са натписом „Dom Perignon“.

Управо због тога је настављена даља претрага осталих фабричких шупљина аутомобила и опреме у њему. Приликом прегледа боце за противпожарну заштиту цариник је уочио, да је притисак у њој 0 бара, што је указивало на то да је празна.

Сумњу је појачало и њено протресање, при чему се чуо чудан звук који свакако није карактеристичан за противпожарни прах. Испоставило се да је протипожарни апарат испуњен са преко 1.300 грама екстазија жуте и розе боје на којима је такође био утиснут натпис „Dom Perignon“.

Дрогу, аутомобил и двојицу Нишлија, од којих један има 42, а други 47 година преузели су полиција и тужилаштво у даљу надлежност.


#   полиција   МУП РС   Градина   царина   кријумчарење   БИА   Гранични прелаз   екстази   Нишлије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима