Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поништена пресуда Александру Маринковићу за убиство оца

rssBookmark and Share

Ниш 22.09.2018.

Александру Маринковићу (22) из Глоговице код Алексинца поништена је пресуда од 19 година затвора због убиства оца Срђана Маринковића (43).

Поништена пресуда Александру Маринковићу за убиство оца

Александар је данас 19. септембра поново је изведен пред Великим већем Вишег суда у Нишу јер је Апелациони суд поништио пресуду и вратио на поновно суђење.

У наставку суђења на захтев браниоца позван је судски вештак из Специјалне затворске болнице у Београду.

Вештак је остао при својој изјави о урачунљивости убице Маринковића, али на изненађење свих у судници, одбрана није имала ни једно питање иако је баш она тражила да се вештак појави.

На суђењу се нису појавили ни позвани сведоци, па пошто је ситуација позната заказано је изношење завршних речи за 28 септембар.

Раније је утврђено да је Александар био урачуљив у тренутку злочина када је 10. јануара 2016. године ножем 22 пута на степеништу његове куће у селу Глоговац код Алексинца зарио нож у свог родитеља и ту га оставио да искрвари.

Према оптужби Александар је био смањено урачунљив, док је суд прихватио урачунљивост и одредио му казну од 19 година мада је за тешко убиство предвиђена казна до 40 година затвора.

Александар се није изјашњавао о мотиву убиства, а касније је у судници рекао да га је отац сексуално злостављао.

Алексинац.Нет

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   апелациони суд   пресуда   Срђан Маринковић   Александар Маринковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима