Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посечено и повређено десетак купача у Нишу: Отворили и пустили децу у небезбедан базен

rssBookmark and Share

16.06.2016. gradjanin.rs, Народне новине, Јужна Србија Инфо

Десетак особа, међу којима су и деца јуче је задобило посекотине и друге повреде од оштрих плочица на новоотвореном дечијем базену – мини аква парку “Чаир” у Нишу. Око 16 сати је интервенисала и Хитна помоћ око једног дечака који је одвезен на хирургију због ушивања отворене ране.

Базен Спора река  СЦ Чаир, Фото: Белами портал, Народне новине
Базен Спора река СЦ Чаир, Фото: Белами портал, Народне новине

Вест је јуче поподне планула на друштвеној мрежи Фацебоок, а поготову у групи “Место за родитеље из Ниша” где је једна мајка З.П. написала дословце:

Базен Чаир данас – фијаскооо!!!! У базену, испод воде незавршени радови… деца са посекотинама ногу, стопала, прстију на ногама… По дечака после указане помоћи дошла Хитна и одвезла га на ушивање… Моје дете посекло палац на левој нози, због крварења су му одмах тамо дезинфиковали посекотину и ставили газу, затим ме је позвао да дођем по њега јер се повредио. На сву срећу, није посекотина за ушивање, али смо морали да се, по савету лекара са базена, јавимо у хитну због могуће инфекције. Мора да пије антибиотик и за 2 дана на поновно превијање.Шта рећи?” – написала је ова мајка.

Она објашњава да се нису само на плочицама деца посекла.

Колико сам видела највише је повреда било у базену неправилног облика где су велике гуме. На ужем делу је несто налик пластици на некој платформи испод воде, и то је било оштро тако да су се нека деца и ту повредила. Мислим да се од 15 до 20 деце повредило на базену, али то боиље знају у здравственој амбууланти на базену. И само да додам, мој син има скоро четрнаест година, што значи да није мали у смислу да је непажљив. У једном тренутку ми је син рекао телефоном: „Мама, да видиш само како излазимо из базена, а крвави трагови за нама, објашњава она за “Грађанин”.

Да се ово збило потврдио је јутрос и Драган Перић, директор комплекса базена „Чаир“ у јутарњем програму Нишке телевизије, аутора Николе Марковића и екипе.

То се одмах десило на отварању, док сам испраћао градоначелника. Повредило се четири старија лица и неколико деце. Ја сам одмах обуставио рад базена. Они су се повредили на некој решетки где је усисна пумпа за „Лењу реку“. На том простору није планирано да се хода него да се плута чамцима које смо позајмили из Јагодине. Ја ћу данас да примим у 12 часова све те људе и родитеље, сви су осигурани и то се баш може назвати несрећом у срећи. Ово је све на пољу претпоставке, извођачи радова ће доћи да провери где су се заиста посекли и повредили грађани, а ми претпостављамо да се то десило на тим решеткама које су колико чујем већ послате на анализу – рекао је Перић уживо у програму. Он је навео да када се тачно сазна где је проблем да ће обавестити јавност.

У Хитној помоћи су нам казали да је било повреда на базену. Дежурна докторка нам је навела јутрос да ова здравствена установа није надлежна да наводи како је дошло до повреда. Она додаје да је екипа јуче дежурала на базену, али то ће чинити и данас.

Ове радове на мини аква парку је надзирала Дирекција за изградњу града. Данас у току дана све ћемо учинити да чујемо њихову и страну директора Драгана Перића како би објаснио како је дошло до таквог пропуста односно да ли су у рад пустили дечији базен без комплетно завршних радова, како кажу родитељи, или је извођач лоше обавио посао па је дошло до оваквих повреда деце.

Овај мини аква парк, је јуче отворио градоначелник Ниша, Зоран Перишић.

gradjanin.rs

Перишић: 

-Неколико повреда које су се десиле при проласку кроз такозвану спору реку догодиле су се зато што корисници базена нису поштовали услове под којима тај део базена треба да се користи, али то не оправдава одговорност људи који раде овде и који су у обавези да скрену пажњу да се не сме излазити из гуменог чамца који пролази овде. Повреде на срећу нису озбиљне, али без обзира не сме се дозволити да било ко буде повређен посебно јер је међу посетиоцима пуно деце. Дакле у питању је неправилно коришћење базена, али и особље мора бити ту и све време појачано контролише ситуацију, каже градоначелник Перишић.

Народне новине


#   Хитна помоћ   деца   аква-парк   Зоран Перишић   базени   Дирекција за изградњу   Народне новине   Драган Перић   повређени   Чаир СЦ
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима