Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због пожара растиња ванредна ситуација у општини Трговиште - пожар гасило 26 ватрогасаца са 10 ватрогасних возила

rssBookmark and Share

Трговиште 16.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У општини Трговиште у насељу Црвенои Град, на територији где је јуче проглашена ванредна ситуација због пожара, веома опсежана интервенција ватрогасаца и спасилаца.

Због пожара растиња ванредна ситуација у општини Трговиште - пожар гасило 26 ватрогасаца са 10 ватрогасних возила

У акцији гашења овог пожара укључено је 26 ватрогасаца-спасилаца са 10 возила из ватрогасно-спасилачких јединица Врање, Трговиште, Бујановац и Прешево, као и радници добровољног ватрогасног друштва и представници локалне самоуправе и јавних предузећа.

Овај координирани напор има за циљ да се што брже и ефикасније сузбије пожар и заштити животна средина и имовина грађана на овом подручју.

Становништво није угрожено овим пожарима, а у Трговишту ватрогасци су спасили девет стамбених и шест пољопривредних објеката.

"Подсећамо да је Законом о заштити од пожара и другим законима забрањено спаљивање траве и ниског растиња на отвореном простору, остатака стрних усева, спаљивање смећа, као и ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме.

За непоштовање ових законских одредби запрећене су и прописане новчане казне. Kазне за физичка лица која прекрше одредбе овог Закона крећу се од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до 1.000.000 динара", поручују из МУП-а.


#   Трговиште   пожар   МУП РС   ватрогасци   ванредна ситуација   сектор за ванредне ситуације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима