Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо Нинослав Јовановић, осуђен на доживотни затвор због силовања

rssBookmark and Share

Ниш 08.07.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Нинослав Јовановић, у јавности познатији као "малчански берберин", преминуо је у Општој болници у Пожаревцу, након што му је синоћ позлило у Казнено-поправном заводу, извештава РТС.

Архивска фотографија
Архивска фотографија

У Управи за извршење кривичних санкција су саопштили да је Нинославу Јовановићу позлило синоћ после 22 сата у соби у коју је био смештен.

"Одмах је пребачен у Заводски стационар, где му је пружена сва медицинска помоћ и урађен ЕКГ. Након тога, он је нашим санитетом у пратњи нашег медицинског техничара превезен у Општу болницу у Пожаревцу на одељење интензивне неге. Ту је преминуо после неколико сати", наводе из Управе за извршење кривичних санкција.

Истичу да су по закону одмах обавештени Више јавно тужилаштво у Пожаревцу и полиција, а у складу са законом наложена је обдукција тела.

Кажу и да не могу да износе детаље из здравственог картона ниједног осуђеника, али да је Јовановић имао потпуну здравствену заштиту од првог дана притвора.

Нинослав Јовановић из села Малча правоснажно је осуђен на доживотну робију у августу прошле године. Апелациони суд у Нишу осудио га је за отмицу и продужено кривично дело силовања дванаестогодишње девојчице.

На тај начин потврђена је пресуда Вишег суда у Нишу којом му је изречена најтежа казна предвиђена Кривичним закоником Србије.

То је прва изречена казна доживотног затвора, која је прописана "Тијаниним законом", који је усвојен 2019. године.

Нинослав Јовановић је вишеструки повратник који је у затвору до сада провео више од 20 година. Девојчицу је отео 20. децембра 2019. године и злостављао је наредних 10 дана.

Девојчица је пронађена крајем децембра, а у потрагу су биле укључене стотине припадника полиције, БИА, Војске Србије, пријатељи, рођаци, као и грађани добровољци.

Јовановић се скривао у свом родном селу Малча до 5. јануара, када је ухваћен у близини гробља.


#   Ниш   смрт   силовање   Малча   Нинослав Јовановић   малчански берберин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима