Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преживео струјни удар: Висио сам без свести на далеководу!

rssBookmark and Share

Алексинац 06.12.2015. Курир, Алексиначке вести

Струја ме је ударила у десну шаку и више се ничег не сећам, каже радник Миленковић

Преживео струјни удар: Висио сам без свести на далеководу!

Стефан Миленковић (25) из Алексиначког Бујмира, радник предузећа „Секјуритас сервис“, умало је настрадао од струјног удара од 10.000 волти приликом радова на стубу далековода у Рутевцу код Алексинца.

Он је с лакшим опекотинама пребачен у болницу у Алексинцу. Несрећа се догодила јуче око 10 часова.

Драма на стубу

- Требало је да скинем цев са растављача и, кад сам почео да радим, струја ме је ударила у десну шаку. Онесвешћен сам висио на бандери и ко зна шта би било да ми у помоћ нису прискочиле колеге. Било их је тројица, одмах су се попели, скинули ме с бандере и пребацили у болницу. Био сам без свести. Имао сам заштитну опрему, не знам зашто је и како било струје у далеководу - изјавио је Миленковић.

Отац Живота каже да је Стефан имао много среће.

- Умало су ми сина отерали у смрт. Ради у тој фирми већ пет година, стално под уговором на три месеца. Несхватљиво ми је да му нареде да обавља интервенцију на стубу на којем очито није била искључена струја - каже забринути Живота Миленковић.

Без струје

У „Југоистоку“, кажу да још нису проверене околности под којима се несрећа догодила.

- Струја на далеководу је била искључена. Међутим, требало је сачекати неко време да се испразни статички електрицитет или га неутралисати дрвеном везом - рекла је Слађана Манчић, ПР „Југоистока“ у Нишу.

Фирма „Секјуритас сервис“
ИМАО ЈЕ ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ

Ана Милутиновић, директор за људске ресурсе „Секјуритас сервиса“, изразила је жаљење због овог догађаја.

- Директор наше регионалне јединице одмах је кренуо у болницу да обиђе Миленковића. Од њега сам добила информацију да ће брзо бити отпуштен на кућно лечење. Као руководилац могу да кажем да је радник имао заштитну опрему и да је његов правни статус уредан - казала је Милутиновићева.


#   Алексинац   струја   Југоисток   Рутевац   Алексиначки Бујмир   без струје   Стефан Миленковић   Слађана Манчић   Живота Миленковић   Ана Милутиновић
@EDJugoistok @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима