Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Приведен Саша Петронијевић, директор Градског превоза у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.07.2018. Јужна Србија Инфо

Како су саопштили из Вишег јавног тужилаштва у Нишу, јуче је приведен директор Дирекције за јавни превоз града Ниша Саша Петронијевић, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком.

Фото: НТВ архива
Фото: НТВ архива

Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Безбедносно - информативном агенцијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су четири особе, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком.

Постоје основи сумње да су ухапшени С. П. (1975), одговорно лице ЈКП „Дирекција за јавни превоз“ Град Ниш, тадашњи председник комисије за јавне набавке у овом предузећу И. Ц. (1977) и чланови комисије Г. С. (1984) и С. Р. (1974), који су запослени у „Дирекцији за јавни превоз“ ово предузеће оштетили за 7.411.484 динара.

Сумња се да су они искоришћавањем свог службеног положаја или овлашћења приликом спровођења отвореног поступка јавне набавке аутобуса, кршећи одредбе Закона о јавним набавкама, предузеће „Вуловић транспорт“ д.о.о. Крагујевац ставили у повлашћен положај. Они су, како се сумња, приликом састављања конкурсне документације одредили техничке карактеристике које су прилагођене аутобусу који је у власништву овог предузећа и условима поставили

нереално високу цену од 8.450.000 динара без ПДВ-а, чиме су дискриминисали сва друга предузећа.

На основу тако спроведеног поступка јавне набавке, понуђачу „Вуловић транспорт“ додељен је уговор о јавној набавци по цени од 8.000.000 динара без ПДВ-а, односно  9.600.000 динара са ПДВ-ом.

Након тога, због сумње да је аутобус превише плаћен судски вештак за област саобраћаја и машинске технике утврдио је да је тржишна вредност аутобуса на дан када је купљен, 5. априла 2017. године, износила 2.188.515 динара са ПДВ-ом, што је за 7.411.484 динара мање од плаћене цене, за колико је и оштећена „Дирекција за јавни превоз“.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведени тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   хапшење   Крагујевац   злоупотреба службеног положаја   Дирекција за јавни превоз   Саша Петрониjевић   јавне набавке   Саша Петронијевић   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима