Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Резани дуван и сумњива гардероба међу курирским пошиљкама

rssBookmark and Share

Прешево 01.02.2020. Јужна Србија Инфо

Осим на самој граници цариници и у тзв. „дубинским контролама“ откривају кријумчарење различите робе, спречавајући да она различитим нелегалним каналима доспе на тржиште. Како се таква роба доставља и у пошиљкама курирских служби, њихова доставна возила и дистрибутивни магацини често су предмет царинских контрола.

Резани дуван и сумњива гардероба међу курирским пошиљкама

Тако је 29. јануара 2020. године, на око двеста метара од прелаза Прешево засутављено доставно возило курирске службе из Београда, мини ван „фијат диабло карго“, врањске регистрације. Возач је цариницима рекао да се враћа са граничног прелаза, након што је доставио пошиљку једној од тамошњих шпедиција и да није упознат са садржајем осталих пошиљака које превози.

Након отварања товарног дела, у њему су поред осталиг пронађена и два велика црна џака са 117 пари фармерица, без било какве пратеће документације. Осим по том основу роба је задржана и због повреде права интелектуалне својине робне марке „томи хилфигер“.

Дан раније је на наплатној рампи која води ка Нишу, ради контроле заустављен  комби курирске службе, у коме је пронађено око 65 килограма резаног дувана и око 180 различитих делова гардеробе, такође без било какве пропратне документације.

Због немогућности детаљног прегледа на месту заустављања, комби возило шабачких регистарских ознака, натоварено пошиљкама, допраћено је до дистрибутивног магацина своје курирске службе, где је сва роба истоварена и детаљно прегледана.

Испоставило се да се међу пошиљкама налази седам великих кутија напуњених резаним дуваном, без било какве пропратне документације. Увидом у пропратнице уочено је да се као пошиљаоци ове недозвољене, акцизне робе појављују три особе, против којих ће бити покренут прекршајни поступак.

Осим тога у товару су пронађене и пошиљке са тренеркама, патикама, чарапама и парфемима, које поред недостајућих доказа о плаћеним увозним дажбинама, највероватније повређују и право интелектуалне својине робних марки „адидас“, „најк“, „пума“ и „пако рабан“.

Коментара: 0


#   Прешево   царина   кријумчарење   гардероба   резани дуван   курирска служба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима