Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Са снајпером у ручном пртљагу покушао да пређе границу на нишком Аеродрому

rssBookmark and Share

Ниш 28.10.2021. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су 27. октобра 2021. године на аеродрому „Константин Велики“ у Нишу, у сарадњи са полицијом, открили снајпер, дигитални уређај за осматрање и термовизијску камеру, које је један путник спаковао у пртљаг.

Са снајпером у ручном пртљагу покушао да пређе границу на нишком Аеродрому

Интересантно је да је 47-годишњи српски држављанин допутовао из Дортмунда, где је пре укрцавања на лет, са поменутом опремом у торбама морао да прође све аеродромске, полицијске и царинске контроле.

Поменути путник је заустављен у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање и том приликом је на уобичајено питање цариника рекао да сем личног пртљага нема ништа што би требало пријавити.

Детаљним прегледом, испод личних ствари, пронађено је неколико кутија у којима се налазио нов снајпер „Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6“, дигитални уређај за осматрање „Forward FN455“ са припадајућом опремом и термовизијска камера „Pulsar XQ38“, чија је укупна вредност, на основу пронађених рачуна, процењена на око 4.000 евра.

Након откривања поменуте непријављене робе, која је уз то и на режиму дозвола, путник је рекао да је ловац и да није знао да је требало да је пријави.

Против њега је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом до када ће спорна роба бити задржана.

Подсећамо да су домаћи држављани у обавези да приликом уласка у нашу земљу пријаве сву робу  купљену у иностранству, чија вредност премашује 100 евра, а када је реч о опреми и деловима ловачког, спортског или војног наоружања, неопходно је да се уз робу приложе и дозволе надлежних министарстава.    


#   Ниш   царина   аеродром Константин Велики   Гранични прелаз   пушка   снајпер
@NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима