Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скенером откривено преко 30 килограма хероина на Градини

rssBookmark and Share

Градина 30.01.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом, током вечери 29. јануара 2020. године, на граничном прелазу Градина спречили покушај кријумчарења преко 30 килограма хероина скривеног у једном аутомобилу.

Скенером откривено преко 30 килограма хероина на Градини

Дрога је откривена на улазу у земљу, приликом прегледа цитроена C5 којим је управљао 44-годишњи бугарски држављанин који се из Бугарске упутио ка Хрватској где наводно ради.

Чим је заустављен, цариник који је први дошао у додир са њим приметио је да je путник видно узнемирен, те да скоро дрхти.

Управо због тога службеници на прелазу су аутомобил одмах упутили на преглед мобилним царинским скенером, па су ускоро на снимку примећене неправилности које указују на то да се у возилу нешто крије.

Уследио је детаљан преглед током кога је потврђено да се иза задњег браника налази специјално направљен бункер у коме се крије позамашна количина хероина.

Дрога је потом откривена и у бочним страницама пртљажника, десном прагу, али и у тапацирунгу хаубе, као и у поду испред задњих седишта.

С обзиром да су пакети запаковани на начин који је карактеристичан за кријумчаре хероина (пакети су облепљени широком, селотејп траком браон боје), те да је сам узорак праха из једног од пакета током приручног теста одреаговао на хероин, оправдано се сумња да се ради о управо тој врсти дроге.

Из поменутог аутомобила извађено је 30 килограма и 350 грама дроге, која је била запакована у 57 пакета од по пола килограма.

Након што је сва дрога извађена, кријумчар је заједно са откривеним хероином предат полицији у даљу надлежност.


#   МУП РС   хероин   Градина   царина   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима