Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Старац због грешке возача испао из аутобуса, бори се за живот

rssBookmark and Share

11.05.2016. М. Ристовић, Вечерње Новости

Драгољуб Манчић (87) прошлог петка тешко повређен на градском стајалишту код Ђердапске улице. Возач Д. И. није затворио врата и додао гас. Несрећни човек задобио тешке повреде главе.

Фото : Вечерње Новости
Фото : Вечерње Новости

ЛЕКАРИ Клинике за неурохирургију боре се за живот Драгољуба Манчића (87), који је тешко повређен после пада кроз отворена врата аутобуса градског превозника "Ћурдић" у Нишу. Он је повређен у петак око 16.45, само што је возило кренуло са стајалишта у Ђердапској улици. Испао је кроз врата и главом ударио о бетон, а аутобус којим је управљао Д. И. је потом наставио вожњу!

- Био је код мене на ручку, а онда сам га испратио до стајалишта да сачека аутобус, на релацији Скопска - Дуваниште - Железничка станица - прича Драгољубов син Зоран. - Потом сам се упутио ка Сокобањи, када су ме на пола пута телефоном обавестили да је мој отац тешко повређен.

Како из саобраћајне полиције није могао одмах да добије записник о незгоди, а сведока није било, Зоран је у насељу окачио поруке у којима је замолио грађане који су видели овај догађај да му се јаве. А онда је уследило велико изненађење - позвао га је кондуктер аутобуса, који му је испричао све детаље као га "не би гризла савест".

Предочио је да је старац на стајалишту ушао на предња врата и стао код возача, који је тада нагло покренуо аутобус. Врата није затворио, старац је изгубио равнотежу и наглавачке излетео из возила.

- Како сам сазнао, после доласка на Железничку станицу, тај возач је затражио да га замени колега и отишао кући - вели Зоран. - А после пада на бетон, када је пристигла екипа Хитне помоћи, мог оца су затекли са тешком повредом главе и помодрелим очима.


#   аутобус   Клинички центар Ниш   старац   градски превоз   повреде   Железничка станица   Отворена врата     Ћурдић превоз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима