Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Старица из Турске крила у доњем вешу 141.400 евра

rssBookmark and Share

Градина 24.10.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 24. октобра 2017. године, на улазној страни граничног прелаза Градина, спречили пренос непријављених девиза у износу од преко 260.000 евра.

Старица из Турске крила у доњем вешу 141.400 евра

У јутарњим часовима за редовну царинску контролу пријавио се 30-годишњи немачки држављанин турског порекла управљајући Мерцедесом немачких регистарских ознака. Он је путовао са још двоје сапутника, 70-годишњом турском држављанком која има немачку боравишну дозволу и њеним 35-годишњим сином, немачким држављанином.

Иако су путници изјавили да немају ништа да пријаве за контролу, током детаљног прегледа аутомобила, у женској кожној торбици која се налазила између возачког и сувозачког седишта, пронађена два свежња новца у укупном износу од 125.000 евра, замотана у алуминијумску фолију.

То је био довољан разлог за лични преглед 70-годишње путнице, код које је у доњем вешу пронађено још 141.400 евра.

С обзиром да је возач изјавио да нема никакве везе са пронађеним новцем, као и то да није знао да његови сапутници са собом носе толику суму непријављених девиза, мајци и сину је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра. Остатак  новца је привремено задржан до окончања прекршајног поступка, који ће у овом случају бити спроведен по хитном поступку, јер се ради о страним држављанима.

Управа царина непрестано апелује на путнике да пријаве сваку суму изнад 10.000 евра, како на излазу тако и на улазу у земљу, што је видно истакнуто на свим нашим граничним прелазима. Упркос томе, путници свесно улазе у ризик непријаве новца, иако су информације о важећим прописима доступне како на самим прелазима, тако и на сајту Управе царина, у брошурама намењеним путницима, али и преко средстава јавног информисања.


#   старица   Градина   кријумчарење   Управа царина   Турска   Гранични прелаз   гранична полиција   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима