Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суд у Врању: Предраг Трајковић ипак убијен у лову

rssBookmark and Share

Врање 22.03.2016. Јужна Србија Инфо, РТВ Врање, Ало

Непобитно је доказано да је Предраг Трајковић из села Дубница, убијен приликом повратка из лова, пре више од две године.
Ово је утврђено на данашњем главном претресу пред Вишим судом у Врању.

Ненад и Предраг Трајковић, Фото: Приватна архива
Ненад и Предраг Трајковић, Фото: Приватна архива

Пресуда ће бити објављена 24. марта ове године.Уколико буде осуђујућа за двојицу оптужених, максимална казна за ово кривично дело је 12 година затвора.

После 30 месеци од када је у лову страдао Предраг Трајковић, окончано је извођење доказа и утврђивање кривице за тешко дело против опште сигурности.

Као битну чињеницу адвокат породице, Миодраг Манасијевић, истиче да двојица окривљених до сада нису провели ни један дан у притвору.

Максимална казна за ово кривично дело је 12 година затвора. Пресуда ће бити објављена 24. марта ове године.

Да подсетимо...

25.11.2014.

Због нерасветљене мистериозне погибије Предрага Трајковића Гаринче (34), испред зграде Вишег суда и тужилаштва у Врању данас су протестовали родитељи, рођаци и пријатељи настрадалог, који је после лова 24. новембра 2014. око 18 часова у џипу смртно страдао у атару села Горње Пуношевце.

Родитељи Стојан и Славица, супруга настрадалог ловца Сања, рођени брат Ненад и остала родбина најавили су нова протестна окупљања и одлазак испред зграде Владе Србије у Београду, јер су огорчени што врањско правосуђе ни после годину дана није привело правди убицу Предрага Трајковића.

Огорчење родбине поткрепљују обдукциони налази стручњака нишког Завода за судску медицину и вештака балистичара, који потврђују да је смрт Трајковића насилна, јер је хитац испалио један од шесторице ловаца и путника у теренском џипу.

Стручњаци су утврдили да је метак из пушке до жртве летео око метар, што потврђује да оружје није само опалило и убило ловца. На реконструкцији догађаја 10. фебруара 2014. године утврђено је да се пушка из које је страдао Трајковић налазила на седишту сувозача Срете Златковића. Због тога породица сматра да неко из полиције штити убицу.

Виши јавни тужилац Снежана Стаменковић изјавила је да је покренута истрага против осумњичених за убиство Предрага Трајковића, али да је процес мирује због штрајка адвоката.


#   Врање   убиство   лов   виши суд   пресуда   Предраг Трајковић   Горње Пуношевце   Снежана Стаменковић   Дубница   кривично дело   правосуђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима