Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У појасу око струка скоро пола килограма злата вредности 25 хиљада долара

rssBookmark and Share

Градина 04.02.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су 2. фебруара 2021. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, открили и спречили покушај кријумчарења златног накита, чија је вредност процењена на више од 25.500 долара, као и два грумена пресованог хашиша.

У појасу око струка скоро пола килограма злата вредности 25 хиљада долара

Прекршај је откривен када је за детаљан преглед на излазу из земље издвојен путнички комби  „мерцедес виjано“ холандских регистарских ознака, којим је путовалa трочлана породица холандских држављана турског порекла.

Они су претходно рекли да сем личног пртљага немају ништа да пријаве царинској контроли.

Међутим, приликом личног претреса код 60-годишње путнице је око струка откривен специјално направљени платнени појас у коме је било сакривено 20 већих и мањих златника и 9 наруквица, укупне тежине преко 450 грама.

Након што је код мајке пронађено сакривено злато, личним претресом су у џеповима панталона њеног 29-годишњег сина пронађена два грумена пресованог хашиша.

Кријумчарени златни накит задржан је до окончања прекршајног поступка покренутог против путнице пред надлежним судом, док су откривени наркотик и најмлађег члана породице преузели полиција и тужилаштво у даљу надлежност.


#   Градина   царина   кријумчарење   злато   Гранични прелаз   хашииш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима