Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Топлици све чешће у притвор због насиља у породици

rssBookmark and Share

Прокупље 23.07.2015. Љ.Митић, Ало, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су П. Д. (43) из Прокупља, због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.

Фото: www.novosti.rs
Фото: www.novosti.rs

Према полицијским подацима сумња се да је П. Д., након свађе, напао супругу у породичној кући. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, спроведен основном јавном тужиоцу у Прокупљу, а судија за претходни поступак одредио је П. Д. притвор до 30 дана.
Иначе, од почетка године на територији Топличког округа све учесталија су привођења члана породице, најчешће супруга, због физичког насиља над женом. Током јучерашњег дана, притвор до 30 дана зарадио је Ћ. Б. (51) из околине Житорађе због сумње да је у породичној кући напао супругу и том приликом јој нанео повреде по глави и телу.
Нешто раније, притвор до 30 дана је зарадио и А. Ј. (40) из Прокупља због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици, тако што је физички напао супругу и нанео јој видљиве повреде по глави и телу. Почетком овог месеца полиција у Житорађи је ухапсила И. А. (35) из околине Житорађа због постојања основа сумње да је. 02. јула 2015. године физички напао своју бившу супругу. Хапшења због кривичног дела насиље у породици било је и предходних месеци, када је лишен слободе до 30 дана П. Ж. (59) из Београда због постојања основа сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности. Сумња се да је П. Ж. претио продавачици у једној радњи у Куршумлији, што је чинио и у ранијем периоду. Почетком јуна прокупачка полиција одредила је меру задржавања до 48 сати четрдесетседмогодишњем мушкарцу из Прокупља чији идентитет нису желели да открију, због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици.
Сумња се да је он под дејством алкохола физички и психички малтретирао своје укућане и то је тада био трећи случај за само десет дана како полиција приводи тужилаштву насилнике који малтретирају своје најближе. Раније је приведена мушка особа због сумње да је починио кривично дело насиље у породици тако што је путем фејсбук профила слао претеће поруке бившој супрузи и њиховом малолетном детету, а пре тога је у Куршумлији ухапшен Р.М. (34) из Ниша такође због сумње да је извршио насиље у породици. Сумња се је осумњичени под дејством алкохола, дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство и душевно стање чланова своје породице. Јованка С. (59) из Прокупља задобила је лакше телесне повреде, када је након породичне свађе супруг ударио чекићем у главу. Несрећна жена је задобила површне повреде главе у виду раздерно нагњечене ране. Неколико дана пре тог догађаја са кривичном пријавом за насиље у породици је завршио и Д. Н. (65) након што је своју непокретну супругу ударио такође чекићем у главу. Он је након свађе са супругом узео чекић и једном је ударио у главу, а несрећна жена је пала на под у њиховој породичној кући. Жена је завршила у прокупачкој болници на срећу са лакшим повредама, а супруг у притвору до 30 дана.


#   Прокупље   полиција   Житорађа   Топлички округ   притвор   Тужилаштво   насиље у породици   ефикасност   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима